BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemKanada Başbakanı'ndan Ukrayna ziyareti----

Kanada Başbakanı'ndan Ukrayna ziyareti

Kanada Başbakanı'ndan Ukrayna ziyareti
08 Mayıs 2022 - 20:56 www.finansgundem.com

Kanada Başbakanı Justin Trudeau, Kiev yakınlarındaki İrpin şehrini ziyaret etti. Trudeau, Ukrayna'ya daha fazla askeri yardım ve finansman desteği vereceklerini duyurdu.

İrpin Belediye Başkanı Oleksandr Markuşin, Kanada Başbakanı Justin Trudeau'nun, Ukrayna ziyareti kapsamında sürpriz bir şekilde İrpin'e geldiğini belirtti.

Markuşin, "Az önce Kanada Başbakanı Justin Trudeau ile konuşma şerefine eriştim. Rus işgalcilerin şehrimize yaptığı tüm dehşeti kendi gözleriyle görmek için İrpin'e geldi ve tabii ki şok oldu. Ne de olsa, askeri tesisleri değil, yakın zamana kadar hayattan zevk alan ve gelecek için kendi planları olan İrpin halkının yanan ve tamamen yıkılan evlerini gördü" diye konuştu.

Markuşin'den Trudeau'ya teşekkür

Kanada'nın Ukrayna'ya verdiği destek için Trudeau'ya teşekkür eden Markuşin, özellikle Ukrayna şehirlerinin yeniden inşası konusunda daha fazla iş birliği umudunu belirtti. Markuşin, "Sayın Justin Trudeau'nun Kanada'daki Ukrayna diasporasının İrpin'deki altyapı tesislerini onarım çabalarını organize etmedeki desteğini umuyorum. İrpin, yakın gelecekte bununla ilgili resmi mektupla başvuracaktır" dedi.

'Putin, savaş suçlarından sorumlu'

Kanada Başbakanı Justin Trudeau, "Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in, işlenen iğrenç savaş suçlarından sorumlu olduğu artık açıktır" dedi.

Justin Trudeau, Kanada'nın, Ukrayna'ya drone kamerası, uydu görüntüsü, hafif silah ve mühimmat sağlamak da dahil olmak üzere daha fazla askeri yardım sağlayacağını bildirdi.

Ukrayna'ya her alanda yardım

Savunma sektöründen görevliler ile oligarklardan oluşan 40 Rus vatandaşına karşı yaptırımlar ilan eden Trudeau ayrıca, mayın temizleme operasyonları için fon sağlayacaklarını ve Ukrayna'nın gıda güvenliği için Dünya Gıda Programı'na 25 milyon dolarlık hibe yardımında bulunduklarını belirtti.

Kanada'ya 2023'ten itibaren gelecek Ukrayna mallarına yönelik tüm ticaret tarifelerinin kaldırılması sözünü veren Trudeau, Ukraynalı kadın örgütleri, insan hakları savunucuları ve sivil toplum kuruluşları için yeni fonlar sağlanacağını söyledi.

Ukrayna Devlet Başkanı Zelenskiy de basın toplantısında, Trudeau'yu "ülkesinin iyi bir dostu" olarak nitelendirerek, "Şu anda Rusya'nın tam teşekküllü bir saldırganlığıyla karşı karşıyayız ve bu ziyaret, çok takdir ettiğimiz bir destek jesti" dedi.

Kiev'deki Kanada büyükelçiliği açıldı

Ukrayna ziyaretine aynı zamanda Ukrayna asıllı olan Başbakan Yardımcısı ve Maliye Bakanı Chrystia Freeland ile Dışişleri Bakanı Melanie Joly'i de götüren Trudeau, başkent Kiev'deki Kanada Büyükelçiliğini de yeniden açtı.

Büyükelçilik binasındaki göndere kendi elleriyle Kanada bayrağını çeken Trudeau, "Bu bayrak 13 Şubat'ta indi ve onu yeniden dikmekten gerçekten memnunuz. Kiev'de Kanada bayrağının bir kez daha dalgalandırılması, Ukrayna'daki Kanadalıların güç ve dayanışmasının inanılmaz bir kanıtıdır" ifadelerini kullandı. Kanada'nın Kiev Büyükelçiliği, Ukrayna'da krizin baş gösterdiği 13 Şubat'ta kapatılmış ve diplomatik personel önce batıdaki Lviv şehrine ardından da Polonya'ya taşınmıştı.

Kanada'dan Rusya'ya gözdağı

Kanada 203 Ukraynalıyı yaptırım listesine aldı

Kanada, Rusya'nın Ukrayna saldırısını 'soykırım' olarak kabul etti

Rusya'dan Kanada Başbakanı Trudeau ve 313 kişiye yaptırım kararı

Kanada Başbakanı Trudeau: Rusya çatışma arıyor

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)