BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündem​Kamu personel rejimi yapılmadı----

​Kamu personel rejimi yapılmadı

​Kamu personel rejimi yapılmadı
30 Kasım 2013 - 18:07 www.finansgundem.com

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç: "Bir memur kendini 657'ye hapsediyorsa kamu ondan fayda göremiyor" dedi.


Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Celal Bayar Üniversitesi (CBÜ) Hafsa Sultan Şifahanesi Tıp Tarihi Müzesi açılış töreninde yaptığı konuşmada, konvoyunda meydana gelen kaza nedeniyle törende yaşanan gecikmeden ötürü özürlerini sundu.
Hafsa Sultan Şifahanesi'nin yaklaşık 22 yıl önce CBÜ'ye tahsis edildiğini hatırlatan Arınç, "22 yıl önce tahsis edilmiş şifahane, bomboş bekledikten sonra Manisa'ya ve üniversitemize yakışan bir sağlık müzesi olarak açılıyor" dedi.
Edirne'de bulunan İkinci Bayezid Külliyesi Sağlık Müzesi ile Kayseri Gevher Nesibe Tıp Tarihi Müzesi'ni ziyaret ettiğini ifade eden Arınç, mesir geleneği, Merkez Efendi, Hafsa Sultan, Kanuni ile şehzadelerin isminin geçtiği Manisa'ya önemli bir müzenin kazandırılmasından mutluluk duyduğunu belirtti.
Vakıflar Genel Müdürlüğü'nden sorumlu olduğunu hatırlatan Arınç, şunları kaydetti:
"Geçmişte elimizdeki bazı vakıf gayrimenkullerini sivil toplum kuruluşları ile kamu kurumlarına tahsis etmişiz. Fakat üniversiteler başta olmak üzere bazı kamu kurumları tahsis ettiğimiz gayrimenkullari yerinde ve yeterince kullanmamış. Manisa Mevlevihanesi ile bu şifahane içi boş bir mekan olarak kaldı. Bizim dönemimizde restore ettiğimiz gayrimenkulleri, restore ederek kullanmak amacıyla tahsis ettik. Bazıları eğitim amaçlı bazıları müze olarak kullanıyorlar. Taleplere, geçmişte iyi kullanmadıkları için kılı kırk yararak karşılık verdim. Böyle güzel bir mekan, 22 yıl boyunca boş kalmış. Bu eksikliğin geç olsa da doldurulmuş olması takdire değerdir."


"Mesai saatleri çalışmak için yeterli olmayabilir" 
Arınç, yaklaşan yerel seçimler öncesi çeşitli siyasi partilerden adayları tören dolayısıyla bir arada görmekten mutluluk duyduğunu, Manisa halkının seçimine saygı duyacaklarını bildirdi.
Kamuda personel rejimi yapılmasına yönelik çalışmaların sonuçlanmadığını hatırlatan Arınç, şunları söyledi:
"Kapsamlı bir kamu personel rejimi yapılmadı. Bunun temelinde performansa dayalı bir kamu yöneticiliği ya da kamuda görev almak vardır. Performans, yani başarı, gayret, çalışma, yani vizyon. Bir memur, kendini 657'nin sınırları içine hapsediyorsa ve oradan aldığı dokunulmazlıkla performans göstermeden 'salla başını al maaşını' cihetiyle çalışıyorsa kamu ondan fayda göremiyor. 'Sabah 9, akşam 5. Benim mesaim bitti'... Evet mesai saatleri önemlidir ama üzerinize aldığınız görevleri yerine getirmeniz için bu saatler yeterli olmayabilir. Zamanı iyi kullanacaksınız, iyi planlayacaksınız, iyi elemanlarla çalışacaksınız, hedeflere varmak için gayret edeceksiniz. Bu şu anda mümkün olmadı. Performans kriterleri getirildi. Sağlık Bakanlığı performans kriterlerine göre maaşta artış gösteren bir kriter koydu."
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)