BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaBankacılıkKamu bankalarında faiz indirimi----

Kamu bankalarında faiz indirimi

Kamu bankalarında faiz indirimi
21 Ocak 2014 - 08:10 www.finansgundem.com

Merkez Bankası'ndan faiz artırımı beklenirken hükümet seçim öncesi kamu bankalarında faiz indirimine gidiyor

Yerel seçimler öncesi iki kamu bankası önemli oranda faiz indirimine ilişkin Bakanlar kurulu kararı yürürlüğe girdi. Ziraat Bankası A.Ş. ve Tarım Kredi Kooperatiflerince Tarımsal Üretime Dair Düşük Faizli Yatırım ve İşletme Kredisi Kullandırılmasına İlişkin karar yürürlüğe girdi.

Tarımsal ve Hayvansal üretime 20 milyon lira üst limitli kredi kullandırılacak, esnaf ve sanatkara yüzde 50 oranında faiz indirimi sağlanacak.

Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında yer alan iki ayrı Bakanlar Kurulu kararına göre, üretici ve yetiştiricilere; damızlık süt sığırı yetiştiriciliği için üst limiti 20 milyon TL, bitkisel üretime için de üst limiti 10 milyon TL'lik kredi sağlanacak.

Ziraat Bankası ve tarım kredi kooperatiflerince tarımsal üretime dair düşük faizli yatırım ve işletme kredisi kullandırılmasına ilişkin Bakanlar Kurulu kararına göre, kararda yer alan tablo kapsamında indirim oranlarının kademeli olarak uygulanacağı üretim konularında kredi kullanacak üreticiler, indirim oranlarından, kullanacakları kredi miktarına göre kademeli olarak yararlanacaklar.

Esnaf ve sanatkar kredilerine Faiz indirimi

Aynı gazetede yayımlanan Halk Bankası'nca esnaf ve sanatkara kredi kullandırılmasına ilişkin karar kapsamında, esnaf ve sanatkara kullandırılmış ve bakiyesi 2014 yılına devreden krediler ile bu yıl içinde bu kapsamda kullandırılacak kredilere yüzde 50 oranında faiz indirimi uygulanacak.

Karar kapsamında kullandırılmış kredilerden vadesinde ödenmeyen ana para ve taksitler için vade tarihinden itibaren geciken tutarlar için faiz indirimi uygulanmayacak.
YORUMLAR (5)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • zbci22 Ocak 2014 20:35

    Bu rutin bi uygulama

  • bilgisiz fikir sahipleri21 Ocak 2014 17:12

    cahiller için bir kara propanganda haberi daha! Kamu bankalarının kuruluş görevi olarak çiftçiye ve esnafa kullandırılan kredilerde %50 seviyesinde sübvansyion her yıl resmi gazetede yayınlanır. Bu her yıl yenilenen devlet bütçesinin gereğidir. Seçime özel yapılan iktidar uygulamasıdır demek ya cehalettir ya da kötü niyet!

  • ???21 Ocak 2014 11:25

    İyide bu haber çarpıtılmış. Bu uygulama her yıl standart bir uygulama ve sürekli var olan bir şey. NEDEN SEÇİMLE İLİŞİKLENDRİLDİ ANLAMADIM.

  • ekonomist21 Ocak 2014 11:06

    seçim ekonomisi çok tehlikelidir. inşallah dikkatli olur ej-konomiyi yönetenler bu konuda.

  • exper21 Ocak 2014 10:42

    Milletin canına okudular, seçim yatırımı faiz indirseler ne olacak? Bu ayak oyunları kurtaramaz.