BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemKalın, İsrail'in saldırılarını eleştirdi----

Kalın, İsrail'in saldırılarını eleştirdi

Kalın, İsrail'in saldırılarını eleştirdi
13 Kasım 2018 - 13:40 www.finansgundem.com

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarını eleştirdi

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, İsrail'in Gazze'deki saldırılarını derhal durdurması gerektiğini belirterek, uluslararası toplumun da bu saldırılar konusunda harekete geçmesi gerektiğini belirtti. 
Yazılı bir açıklama yapan Kalın, "İsrail'in son iki günde işgal altındaki Gazze'ye yaptığı saldırılar sonucunda 13 Filistinli hayatını kaybetmiş, onlarca kişi yaralanmıştır. Bu saldırılar İsrail'in hukuk tanımaz, zorba ve işgalci tutumunu bir kez daha göstermiştir. İsrail, Gazze halkına yönelik bu 
saldırıları derhal durdurmalıdır. İsrail'in saldırıları karşısında sessiz kalan uluslararası toplum, sorumluluk üstlenmeli ve harekete geçmelidir" ifadelerini kullandı. 
Türkiye, Mayıs ayında ABD'nin İsrail'deki büyükelçiliğini Tel Aviv'den Kudüs'e taşıması ve bu adımı protesto eden Filistinlilere İsrail güvenlik güçlerinin müdahalesinde 60'tan fazla kişinin hayatını kaybetmesinin ardından İsrail'in Ankara büyükelçisinden "bir süre" ülkesine dönmesini istemişti. 
Türkiye'nin Tel Aviv büyükelçisi de istişareler için merkeze çağrılmıştı.  
İsrail güvenlik güçlerinin hafta sonunda Gazze Şeridi'ne düzenlediği hava operasyonu ve Hamas'ın komutanlarından birini hedef aldığını belirttiği silahlı saldırıda yedi Filistinli hayatını kaybetmiş, Hamas bu saldırılara İsrail'e yönelik füze saldırıları ile karşılık vermişti. Hafta sonundan bu yana da 
İsrail'in Gazze'deki hava saldırıları ve Hamas'ın İsrail'e yönelik füze ve havan saldırıları devam ediyor. 
Kalın açıklamasında "Filistin topraklarını açık hava hapishanesi haline getirmek isteyen ve Kudüs'ün statüsünü değiştirerek provokasyon yapan İsrail'in işgalci ve yayılmacı politikalarına bütün dünya dur demelidir" dedi ve sözlerini şöyle sürdürdü: 
"Filistin'de tek çözüm, iki devletli çözümdür. Mevcut İsrail hükümetinin iki devletli çözüme inanmadığı ve süreci sabote etme gayreti içinde olduğu açıktır. Filistin halkının bağımsızlığını ve güvenliğini dikkate almayan hiçbir çözümün kabul edilmesi mümkün değildir." 
Filistin halkının yalnız ve çaresiz olmadığını belirten Kalın, "Türkiye, haklı davasında Filistin halkının yanında olmaya devam edecektir" dedi.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)