BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaBankacılık'Kalıcı güven için şefaf bankacılık'----

'Kalıcı güven için şefaf bankacılık'

'Kalıcı güven için şefaf bankacılık'
17 Nisan 2013 - 16:43 www.finansgundem.com

"Sürdürülebilirlik Raporu"nu yayımlayan Akbank, sürdürülebilirlik politikalarıyla paralel girişimlere destek olmaya devam ediyor

Türkiye'de mevduat bankaları arasında bir ilke imza atarak 2009 yılında ilk "Sürdürülebilirlik Raporu"nu yayınlayan Akbank, çevreyi korumayı ve toplumun yaşam kalitesini arttırmayı amaçlayan projelere destek oluyor.
•Türkiye'de mevduat bankaları arasında çevresel, sosyal ve ekonomik performansın değerlendirildiği GRI standartlarında “Sürdürülebilirlik Raporu”nu yayınlayan ilk banka
•Türkiye’de Birleşmiş Milletler Küresel İlkeler Sözleşmesi’ni ilk imzalayan banka
•Karbon Saydamlık Projesi'ne (CDP) Global 500 düzeyinde raporlama yapan ilk Türk bankası
•Hükümetleri İklim Değişikliği’ne karşı küresel işbirliği ve acil önlem almaya çağıran Cancun ve Durban Bildirisi’ni imzaladı
•Sürdürülebilirlik Raporu ile de "Dünyanın En İyi Sürdürülebilirlik Raporu" ödüllerine layık görülüyor.

Müşterilerinin yaşamlarını kolaylaştırmayı temel ilke olarak benimseyen Akbank, aynı zamanda onların sürdürülebilir bir çevrede, yaşam kalitesini korumalarına destek olacak kurumsal, sosyal sorumluluk çalışmalarına da özen gösteriyor. Bu amaçla, Türkiye'de ilk "Sürdürülebilirlik Raporu"nu yayınlayan Akbank, sürdürülebilirlik politikalarıyla paralel girişimlere de destek oluyor.
Akbank'ın Türkiye'de mevduat bankaları arasında çevresel, sosyal ve ekonomik performansın değerlendirildiği  “Sürdürülebilirlik Raporu”nu yayınlayan ilk banka olduğuna işaret eden Akbank Genel Müdürü Hakan Binbaşgil, "Yatırımcılarımızın, çalışanlarımızın, müşterilerimizin ve tüm paydaşlarımızın güvenini kalıcı kılabilmenin yolunun, sorumlu ve şeffaf bankacılık anlayışından geçtiğine inanıyoruz" dedi ve ekledi: "Akbank olarak 2009 yılında mevduat bankaları arasında Türkiye'de bir ilke imza atarak Sürdürülebilirlik Raporu'nu yayınladıktan sonra, 2010 ve 2011 yılı raporlarını da, çevresel, sosyal ve ekonomik performansımız kapsamında hayata geçirdiğimiz çalışmaları içerecek şekilde paylaştık."
Akbank’ın sürdürülebilirlik stratejisini, "Çevreyi ve toplumun yaşam kalitesini koruyarak ekonomik büyümeyi sağlayabilmek ve refah seviyesini yükseltebilmek" olarak tanımlayan Binbaşgil, Sürdürülebilirlik Raporu'nun yanı sıra, Akbank'ın Türkiye’de Birleşmiş Milletler Küresel İlkeler Sözleşmesi’ni ilk imzalayan banka olduğuna da işaret etti ve "Etik ilkelerde çevresel ve sosyal ilkelerimize yer vererek sürdürülebilirliği kurumun DNA’sına işlemeye çalıştık" dedi.
Sözlerini, "Yatırımcılarımızın, çalışanlarımızın, müşterilerimizin ve tüm paydaşlarımızın güvenini kalıcı kılabilmenin yolunun sorumlu ve şeffaf bankacılık anlayışından geçtiğine inanıyoruz" diye sürdüren Binbaşgil, bu çerçevede, 'Akbank Sürdürülebilirlik Raporu'nun, Akbank'ın sürdürülebilirlik konusundaki vizyonunun yanında, şeffaf bankacılık anlayışının en somut örneklerinden birini oluşturduğunu vurguladı ve şu noktaların altını çizdi:
"Şeffaf bankacılığın en önemli ölçütlerinden biri olduğuna inandığımız sürdürülebilirlik raporunu ilk yayınlayan mevduat bankası olarak, diğer bankaların da bu konuda girişimde bulunmaları, Türkiye'de bankacılık sektörünün küresel normlara uyum konusunda aldığı mesafeyi gösteriyor. Her geçen gün yeni kurumların sürdürülebilirlik raporu hazırlama konusunda adımlar atmaları da, sektörün öncü bankası olarak bizi mutlu ediyor."
Binbaşgil, "Dünyanın en kapsamlı ve etkili sivil toplum çevreyi koruma girişimi olan Karbon Saydamlık Projesi'ne (CDP) Global 500 düzeyinde raporlama yapan ilk Türk bankası olduk. Ayrıca, hükümetleri İklim Değişikliği’ne karşı küresel işbirliği ve acil önlem almaya çağıran Cancun ve Durban Bildirisi’ni imzaladık" diye açıkladı.
Akbank, sürdürülebilirlik alanındaki performansını daha ölçülebilir hale getirebilmek için, sürdürülebilirlik raporu ile yıllık performansını müşterileri ile paylaşıyor. Türkiye’de GRI standartlarında Sürdürülebilirlik Raporu hazırlayan ilk mevduat bankası olarak Akbank, sürdürülebilirlik konusunda kısa, orta ve uzun vadede tüm paydaşlarına önemli taahhütlerde bulunuyor:

•Müşteri memnuniyeti seviyesini düzenli olarak ölçüp memnuniyeti arttırıcı uygulamaları hayata geçirmeye devam edeceğiz.
•Kısa ve orta vadede müşterilerimize sağladığımız “enerji tasarrufu ve yenilenebilir enerji” odaklı kredileri arttıracağız.
•Tutarı 50 milyon doların ve vadesi beş yılın üzerinde olan proje finansmanı kredilerinin değerlendirilmesinde Akbank Çevre ve Sosyal Politikalarını uygulayacağız.
•Karbon Saydamlık Projesi (CDP) gibi uluslararası saygınlığı olan çevresel girişimleri desteklemeye devam edeceğiz.
•Satınalma süreçlerimize dahil ettiğimiz sürdürülebilirlik kriterlerini, kısa vadede önemli tedarikçilerimizden başlayarak, işbirliği içinde uygulamaya geçireceğiz.
•Bilgi güvenliği konusunda yenilikleri ve gelişmeleri takip ederek gerekli önlemleri alma konusunda azami çabayı sarfetmeyi sürdüreceğiz.
•Kendimizi sürekli geliştirmek adına çalışanlarımızın memnuniyetini anket yöntemiyle her yıl ölçümleyecek ve hedefi en az bir önceki yılın memnuniyet ölçüm sonucunu koruyacak şekilde koyacağız.
•Çalışan memnuniyetini destekleyici eğitim ve gelişim programlarına ağırlık vereceğiz.
•Toplumumuzun kültür ve sanat anlayışını pekiştirecek etkinliklere destek olmaya devam edeceğiz.
Akbank'ın sürdürülebilirlik konusundaki çalışmaları küresel düzeyde de ilgi görüyor. Dünyanın en itibarlı halkla ilişkiler platformlarından LACP (League of American Communications Professionals – Amerikan İletişim Profesyonelleri Ligi) tarafından her yıl düzenlenen, faaliyet ve sürdürülebilirlik raporları alanındaki en üst düzey ödül olarak kabul edilen “2011 Yılı Vizyon Ödülleri değerlendirmesi”nde, bankacılık ve finansal kuruluşlar kategorilerinin her ikisinde de Akbank 2011 Yılı Sürdürülebilirlik Raporu ile de "Dünyanın En İyi Sürdürülebilirlik Raporu" ödülüne layık görüldü.
“Financial World Innovation Ödülleri”nde, “Yenilikçilik” ve “Sürdürülebilirlik” kategorilerinde tüm dünyadan 5 finalist arasına girmeye hak kazanan Akbank, ayrıca “2010 Sürdürülebilirlik Raporu” ile Sürdürülebilirlik Raporu kategorisinde MerComm Silver Galaxy Award ödülünü aldı.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)