BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemKadınlardan Diyarbakır çıkarması----

Kadınlardan Diyarbakır çıkarması

Kadınlardan Diyarbakır çıkarması
21 Mayıs 2013 - 07:44 www.finansgundem.com

İş kadınları barış sürecini destek için Diyarbakır çıkarması yaptı

Güneydoğu sorununda yaşanan çözüm sürecinin en önemli ayaklarından biri de ekonomik kalkınma. Türkiye’nin 30 yıl süren terörle mücadele sürecinde bölgeler arasındaki kalkınmışlık farkı belki de en önemli handikaptı.
Milliyet'in haberine göre, Ak Parti Kadın Kolları’nın Diyarbakır’da, düzenlediği ‘İş Kadınları Çözüm İçin Diyarbakır’da’ toplantısı bu nedenle önemliydi. AK Parti Kadın Kolları Başkanı Güldal Akşit, Başkan Yardımcısı Betül Keskin, TÜSİAD eski Başkanı Ümit Boyner, Limak Holding Yönetim Kurulu Üyesi Ebru Özdemir, Akfen Holding Yönetim Kurulu Üyesi Pelin Akın, Güral Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Sevim Güral’ın aralarında bulunduğu iş kadınları, doğudaki yatırım fırsatlarını yerinde masaya yatırdı.
Doğu’nun Paris’i...
Boyner Holding Yönetim Kurulu Üyesi Ümit Boyner, eşi Cem Boyner’le iş ve turistik vesilerle pek çok kez Diyarbakır’a geldiğini belirterek, “Burada zaman zaman çok üzüldüğüm hatıralar da oldu. Ama bugün çok daha farklı bir boyuttayız” dedi.
“Grup olarak ve kadınlar olarak Diyarbakır’a sadece ticari boyutla değil, kalbimizle de bakıyoruz” diye devam eden Boyner, bu toplantıya gruptan 4 kadın yöneticiyle birlikte katıldıklarını söyledi.
Ümit Boyner, çözüm sürecinin başarıyla tamamlanması durumunda 5 yıl sonraki Diyarbakır’ın şimdikinden çok farklı bir konumda olacağına değinerek, “Doğa sporlarından, organik tarıma, turizme kadar fırsatlar var. Bu bölge çok değişir diye düşünüyorum. Bizim kendi iş sahamızın dışına bile bakmak lazım. Diyarbakır’a Doğu’nun Parisi derler. Neden olmasın” diye ekledi.
‘En büyük destekçi biziz’
Diyarbakırlı olan Limak Holding Yönetim Kurulu Üyesi Ebru Özdemir, gruplarının Doğu’ya en çok yatırım yapan şirket olduğuna dikkat çekerken enerji yatırımlarını hatırlattı.
Diyarbakır’ın şimdiden kent trafiğinin arttığını hatırlatan Özdemir’e göre şehirdeki otel sayısı en az iki katı olmalı. ‘Sen nehri’ gibi olabilir dediği Dicle kıyısında turistik yatırımların başladığına dikkat çeken Özdemir, çözüm sürecini en fazla destekleyenlerden gruplardan birinin Limak olduğunu belirterek, “Bölgede çok fazla yatırımımız var. Ergani’deki çimento fabrikamızın kapasitesini artıracağız. İskenderun limanı bizim. Bölgenin bütün ihracatını bu limandan yapmak istiyoruz. Özel sektör olarak biz bu süreci desteklemek için elimizden gelen her şeyi yapacağız” diye konuştu.
‘Bir e-posta uzaktayız...’
KAGİDER Başkanı Gülden Türktan, sadece İstanbul’un ve belli bölgelerin gelişmesiyle ülkenin gelişmesinin mümkün olmadığını belirterek, “Başarıyı yakalamak için birbirimizi kucaklamamız gerekiyor. KAGİDER olarak kadının güçlenmesi için ekonomideki yerinin güçlenmesi gerektiğini düşünüyoruz. Biz bu bölgeye bir e posta uzaklığındayız” dedi.
Enerji için araştırma yapacak
Güral Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Sevim Güral, Doğu’da yatırım yapmanın yakın zamana kadar bir hayal olduğunu belirterek, “Burada yatırım planları bizim için hayaldi. Gönülden isterim ki bizim de buralarda yatırımlarımız olsun. İnşallah bu hayaller bizim gerçeğimiz olsun. Benim de burada enerji konusunda ciddi bir araştırmam olacak” dedi.
 
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Pınar21 Mayıs 2013 09:00

    Kadınlar Kadınlarımız elinin değdiği yer güzelleşir. Ancak bu dokunuşları kötüye kullanmazsak daha verimli ve uzun ömürlü olacaktır.