BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemKadınlara özel istihdam programı----

Kadınlara özel istihdam programı

Kadınlara özel istihdam programı
18 Mayıs 2016 - 06:45 www.finansgundem.com

Türkiye’nin ilk kadın istihdamı eylem planı dün itibariyle uygulamaya girdi

İŞKUR’un kadın istihdamı alanında yürüttüğü faaliyetleri desteklemek amacıyla hazırlanan ve 2016-2018 yılları arasında uygulanacak Türkiye’nin ilk kadın istihdamı eylem planı dün itibariyle uygulamaya girdi.

Planda, özel sektörde İşkur aracılığıyla işe yerleştirilen kadınların artırılması, halk eğitim merkezleri bünyesinde çocuk oyun ve bakım odaları kurulması da bulunuyor.

Uluslararası Çalışma Örgütü (ILO) ve Türkiye İş Kurumu (İŞKUR ) işbirliği ve İsveç Uluslararası Kalkınma İşbirliği Ajansı (SIDA) finansmanı ile yürütülen “Kadınlar İçin Daha Çok ve Daha İyi İşler: Türkiye’de İnsana Yakışır İş için Kadınların Güçlendirilmesi” projesi çerçevesinde hazırlanan plan 2 yıllık olacak. Toplam 19 maddeden oluşan plana göre, işbaşı eğitim programları kadın istihdamını da artıracak şekilde düzenlenecek. Kadınların meslek sahibi olması ve istihdamına yönelik projeler desteklenecek. Bu kapsamda tarımda çalışan kadınlar, gezici-geçici tarım işçisi kadınlar, ev eksenliler dahil olmak üzere kayıt dışı çalışan kadınlar, engelli kadınlar, boşanmış, eşi veya kendisi hükümlü ya da eşi vefat etmiş kadınları da kapsaması için çalışılacak. Yaygın eğitim kurslarına devam eden kadınlar için halk eğitim merkezi bünyesinde çocuk bakım ve oyun odaları oluşturulacak.

Özel sektörde İŞKUR aracılığıyla işe yerleştirilen kadınların oranı artırılacak. İŞKUR aracılığıyla işe yerleştirilenler içinde kadınların oranı 2017 sonu itibariyle yüzde 35’e çıkarılacak. Şiddet mağduru kadınların açık işlere yönlendirilmesinde danışmanlık faaliyetleri etkinleştirilecek. Kadın girişimciliğin artırılması için İŞKUR iş ve meslek danışmanlarına girişimcilik, danışmanlık eğitimleri verilecek.(Hürriyet)

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)