BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaBankacılıkKadın girişimcilere destek zirvesi----

Kadın girişimcilere destek zirvesi

Kadın girişimcilere destek zirvesi
11 Eylül 2013 - 13:20 www.finansgundem.com

Kadın girişimcilere hizmet veren bankalar Garanti’nin ev sahipliğinde “12. Global Banking Alliance For Women Zirvesi”nde İstanbul'da bir araya geldi

FİNANSGUNDEM.COM
Garanti Bankası,  küçük ve orta ölçekli işletme sahibi kadınlara hizmet veren bankaları bir raaya getiren en büyük ağ olan Global Banking Alliance For Women (GBA) tarafından, kadınların iş hayatına katılımını desteklemek amacıyla düzenlenen uluslararası zirveye İstanbul’da ev sahipliği yapıyor. Bu yıl 12.’si düzenlenen ve kadınların çalışma hayatına girmesinin ekonomiye katkıları hakkında bir düşünme platformu yaratan, iş ağı kurma ve profesyonel ilişki geliştirme olanağı sunan zirve, her yıl farklı bir ülkede gerçekleştiriliyor. Zirvenin konuşmacıları arasında, çeşitli ülkelerden üst düzey hükümet temsilcileri, Dünya Bankası, Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası gibi uluslararası kalkınma kurumlarının ve finans kuruluşlarının yöneticileri yer alıyor.
Zirvenin açılış konuşmasını yapan Garanti Bankası Genel Müdür Yardımcısı Nafiz Karadere, “Garanti, 2006 yılında başlattığı çalışmalara, Türkiye’deki girişimci kadınları daha iyi anlamaya çalışan ve onları ayrı bir segmentte değerlendiren ilk özel banka. Bu nedenle, GBA tarafından düzenlenen bu değerli uluslararası zirveye, kadınların ekonomiye katılımının her geçen gün arttığı ülkemizde ev sahipliği yapmaktan büyük mutluluk duyuyoruz. Garanti Bankası olarak,  kadın girişimciliğinin ve üretime katılan kadın sayısının artmasıyla, sosyal ve ekonomik gelişimin ivme kazanacağına inanıyoruz. TÜİK verilerine göre ülkemizdeki kadınların iş gücüne katılım oranı %29,6 seviyesinde. Türkiye’nin, bu rakamları daha yukarıya çekebilecek bir potansiyele sahip olduğunu biliyoruz. Bu bilinçle, çalışmalarımızı her geçen gün daha da yoğunlaştırıyor, sivil toplum kuruluşları ve üniversitelerle geliştirdiğimiz işbirlikleriyle, kadın girişimcilere omuz veriyoruz. Bu alandaki öncü faaliyetlerimiz, dünya çapındaki finans kuruluşları ve bankalar tarafından da örnek alınıyor, taktir ediliyor. Türkiye’deki deneyimleri paylaşma imkanı bulacağımız zirvenin ufuk açıcı olacağına, bu konudaki çabalar global anlamda önemli katkılar sağlayacağına inanıyorum” dedi.

Kadının küresel ekonomiye tam katılımının önemine dikkat çeken ve ekonomideki artan kadın etkisini, yakın tarihte yaşanan en önemli küresel trendlerden biri olarak tanımlayan, Global Banking Alliance For Women Yönetim Kurulu Başkanı ve Royal Bank of Scotland Kurumsal Bankacılıktan Sorumlu CEO’su Chris Sullivan ise “GBA olarak asıl rolümüz kadınların ekonomik açıdan söz sahibi hale gelmelerini sağlamak. Bu amaçla, üyemiz olan bankalara, kadın müşterilerini daha iyi anlamaları, onlara danışmanlık, iş bağlantısı ve büyüme potansiyellerini gerçekleştirmeleri için gerektiğinde finansman sağlayarak daha iyi hizmet vermeleri için destek sağlıyoruz. Garanti Bankası’na da bu yılki zirveye ev sahipliği yaptığı ve Türkiye pazarıyla ilgili bilgi ve tecrübelerini paylaştığı için teşekkür ediyoruz” şeklinde konuştu.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)