BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaBankacılıkKadın finans çalışanlarına pandemi darbesi----

Kadın finans çalışanlarına pandemi darbesi

Kadın finans çalışanlarına pandemi darbesi
12 Kasım 2021 - 15:30 www.finansgundem.com

BoE Üst Düzey Yetkilisi Catherine Mann kadınların pandemiden orantısız bir biçimde etkilendiğini söyledi. Mann’a göre evden çalışma yöntemiyle kadınların ofis hayatından dışlanma riski bulunuyor

FINANSGUNDEM.COM - DIŞ HABERLER SERVİSİ

İngiltere Merkez Bankası'nın (BoE) Üst Düzey Yetkilisi Catherine Mann, çalışanların pandemi sonrasında ofise geri dönmesiyle birlikte kadınların kariyer basamaklarını tırmanmakta erkeklerin daha da gerisinde kalma riskiyle karşı karşıya olduğunu söyledi.

Financial News’in haberine göre Mann, kadınların erkeklerle aynı oranda işlerine geri dönmediğini ve kadınlar çalıma hayatına evden çalışma yöntemleri üzerinden devam etme olasılığının daha yüksek olduğunu söyledi.

BoE’ye katılmadan önde 2018 2021 yılları arasında Citibank’in Küresel Baş Ekonomisti olarak çalışan Mann, “Henüz sanal ortamda havadan sudan konuşabilecek bir noktada değiliz. Çalışma hayatının fiziksel ortamdakiler ve sanaldakiler olmak üzere bir ikiye ayrılma potansiyeli bulunuyor. Biz kimin hangi tarafta olacağını biliyoruz” dedi.

Mann korona virüs pandemisinin etkilerinin özellikle kadınlarda orantısız bir biçimde zarar oluşturduğuna dikkat çekti.

Başarılı bankacı bu yılın başlarında İngiltere Merkez Bankası’na dış üye olarak katıldı. Mann’ın faiz oranlarını belirlemek konusunda bankaya bir etkisi bulunmuyor. 1997 yılındaki kuruluşundan bu yana İngiltere Para Politikası Komitesi’nin dörtte birinden az bir kısmını kadınlar oluşturuyor ve mesleğin sorunları konusunda daha dürüst olunmasına karşın, Mann ekonomide kadınların temsil gücünün gerçekte gelişmediğini belirtiyor.

Massachusetts Teknoloji Enstitüsü’nde diploması için çalışırken doktora öğrencilerinin yaklaşık yüzde 30’unun kadın olduğunu belirten Mann, “İktisat alanında üniversite seviyesinde eğitim görenlerin seviyesi hala değişmedi. Nispeten erken başlamazsanız, kariyerinizde daha fazla ilerlemeye çalışmanız zorlaşır” ifadelerine yer verdi.

Mann açıklamasında daha fazla çeşitliliğin ve daha fazla kadının iktisat alanını kesinlikle daha da zenginleştireceğini söyledi: “Karar verme süreçlerinde daha fazla çeşitliliğe sahip olmanın daha iyi sonuçlara yol açtığı yönündeki araştırmalar oldukça açıktır."

Finansgundem.com’un derlediği bilgilere göre, 9 Kasım'da sanal bir etkinlikte konuşan İngiltere Merkez Bankası Başkanı Andrew Bailey de BoE’deki cinsiyet çeşitliliği oranlarının "endişe verici" olduğunu belirterek, kurumun bu konuda hala yapacak çok işi olduğunu söylemişti.

BoE’nin 2021 faaliyet raporuna göre, üst düzey yönetimin %32'si kadınlardan oluşurken, bu oran diğer yönetim seviyelerindeyse %46’nın altında.

İngiltere’nin Merkez’i ekonomistleri ikiye böldü!

 

Korona virüs depresyon ve kaygı bozukluğunu artırdı

 

Garanti BBVA'dan Kadın Girişimci Buluşmaları

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)