BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemKaddafi'nin 200 milyar doları mı var?----

Kaddafi'nin 200 milyar doları mı var?

Kaddafi'nin 200 milyar doları mı var?
10 Aralık 2014 - 08:44 www.finansgundem.com

Libya lideriyken hunharca öldürülen Kaddafi'nin servetinin Afrika'da olduğu iddia edildi

Libya hükümeti, Muammer Kaddafi'nin ölmeden önce Güney Afrika'ya gönderdiği 200 milyar dolar'a yakın nakit para ile yüzlerce ton altın ve 6 milyon karat elmasın peşine düştü. Güney Arfika yerel medyasına göre dünyanın en büyük 'nakit hazinesi', idari başkent Pretoria ile Johannesburg arasındaki gizli depo ve sığınaklarda tutuluyor. Güney Afrika polisi özel birimi Hawks'ın yaşadışı para transferini soruşturmaya başlaması ile dikkatler Hükümet ve Devlet Başkanı Jacob Zuma'dan gelecek açıklamaya odaklandı. Libya hükümetini temsil ettiğini söyleyen Texas merkezli Washington African Consulting Group 
(WACG) ve Malta merkezli Sam Serj firması, Libya'ya ait mal varlıklarının iadesi veya kullanımı için Güney Afrika hükümeti ile temaslara başladı.
Para ve mücevher transferine iktidar partisi ANC liderleri, birçok işadamı, emekli bir yüksek mahkeme hakimi ve özel firmanın adı karışırken, ABD ve BM'nin soruşturmayı yakından takip ettiği medyada çıkan haberlerde yer aldı. 200 milyar dolara ek olarak 22 milyar 
doların da 4 Güney Afrika bankasında tutulduğu biliniyor. Öte yandan Cape Town ve Johannesburg'da da eski rejime ait otellerin varlığı biliniyor. 

GÜNEY AFRİKA'YA 62 DEFA DOLAR YÜKLÜ UÇAK İNMİŞ

Güney Afrika'da yayınlanan Sunday Independent Gazetesi'nin haberine göre Trablus'tan tam 62 kez uçakla dolar gelmiş. Uçakların mürettebatı ise, çoğunlukla ırkçı dönemin (Apartayt) özel askerlerinden seçilmiş. Gazeteye göre para transferlerinin büyük kısmı, Güney Afrika Devlet Başkanı Jacob Zuma'nın Kaddafi'ye iktidardan inmesi için baskı yapan Afrika Birliği çalışmalarına müdahil olmasından sonra aktarılmış.
Sunday Independent, para ve mücevher transferine aracılık eden özel firmaların, eski askerleri kiralayarak büyük hazineyi 24 saat gözetim altında tuttuğunu da yazdı.
2011 Ekim ayında Kaddafi'nin öldürülmesinin ardından kurulan yeni hükümet, Afrika, Amerika ve Avrupa'ya kaçırılan Libya paralarının peşine düşmüştü.
ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)