BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaSporKabus Olimpiyatları!----

Kabus Olimpiyatları!

Kabus Olimpiyatları!
05 Eylül 2013 - 11:22 www.finansgundem.com

Önce Gezi olayları, ardından Mısır ve Suriye gerginliği, son olarak da kurlardaki aşırı oynaklık, Olimpiyat adaylığında kabusumuz oldu...

Dünyada gözler, cumartesi günü 2020 Olimpiyatları'na ev sahipliğini yapacak kentin seçileceği Buenos Aires’teki toplantıya çevrilirken İstanbul’un adaylığının ekonomik ve siyasi faktörlerin nedeniyle artık o kadar güçlü görünmediği savunuluyor. Financial Times gazetesi, “Türkiye’nin Olimpiyat hedefi, kur derdi ve siyasi karışıklıktan dolayı olumsuz etkilendi” görüşünü öne sürerken Buenos Aires’de verilecek kararın Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın “yönetiminin geleceğini etkileyebileceği” iddiasında da bulundu.
İngiliz Financial Times gazetesi, Türkiye’nin Olimpiyat adaylığına ilişkin haber analizinde “Bir kuşağı aşan, bir süredir Türkiye’nin en güçlü lideri” olarak nitelediği Başbakan Erdoğan’ın, kendisini önce G-20 zirvesinin yapılacağı St Petersburg’a, daha sonra Buenos Aires’e götüreceği uçağa yönelirken “emin” gibi görünse de “yönetiminin geleceğini etkileyebilecek sinir bozucu bir hafta sonu” ile karşı karşıya bulunduğunu öne sürdü.
“TÜRKİYE’NİN İMAJI ZEDELENDİ”
Başbakan Erdoğan’ın, Olimpiyat yarışında başarıyı, Türkiye’nin “dünya sahnesinde yükselen bir güç” oluşunu vurgulayacak bir unsur olarak değerlendirdiğini kaydeden gazete, ancak Türkiye için sorunların çoğaldığını savunurken de şu savlara yer verdi:
“(Erdoğan’ın) yönetimine karşı kitlesel protestolara ve Türk ekonomisinin sağlığına ilişkin artan kaygılara tanık olan çalkantılı bir yaz sonunda Sayın Erdoğan, bir miktar uluslararası takdir ile siyasi ve ekonomik bir ivme arıyor.”
FT, İstanbul’u Olimpiyatlara hazırlamak üzere öngörülen büyük harcamalara dikkat çektikten sonra “Anca adaylığın resmen sunulduğu yılın başlarından bu yana birçok şey değişti. Türkiye’nin imajı, Haziran’daki protestocular ile polis arasındaki çatışmalar nedeniyle zedelendi” görüşünü de öne sürdü.
“O zamandan bu yana otoriter hükümet suçlamaları devam ediyor” da diyen gazete, gösteriler konusunda Erdoğan’ın, “faiz lobisi” ve uluslararası medyayı da içeren uluslararası bir komployu suçladığına dikkat çekti.
Erdoğan’ın Mısır’daki darbenin arkasında İsrail’in olduğu açıklamasının ABD tarafından kınandığına da işaret edilen haberde İstanbul’un adaylığını doping iddialarının da gölgelediği, Türkiye’nin ekonomik görünümünün ise yatırımcıların yükselen piyasalardan uzaklaşma eğiliminden zarar gördüğü, bunun da Olimpiyatlar için gerekli olan büyük altyapı projelerinin finansmanı konusunda soru işaretlerini yarattığı savunuldu.
FT, tahvil faizlerinin yükseldiğini, Türk lirasının değer kaybettiğini, ekonomik büyümenin yavaşladığı belirttiği haberinde her şeye rağmen Türkiye’nin Olimpiyat Oyunlarını düzenleyen kentler kulübüne katılabileceğinin umulduğunu yazdı.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)