BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemKabine'den yeni yasak çıkacak mı?----

Kabine'den yeni yasak çıkacak mı?

Kabine'den yeni yasak çıkacak mı?
14 Aralık 2020 - 08:20 www.finansgundem.com

Cumhurbaşkanlığı Kabinesi bugün Beştepe’de Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan başkanlığında toplanacak. Toplantının en önemli gündem maddesi korona virüs olacak.

Toplantının ana gündem maddesini son derece olduğu gibi korona virüsle mücadele test oluşturacak. Bu kapsamda oğul iki haftadır tamponlamaların salgının seyrine etkisi değerlendirilecek.

Hürriyet'ten Erdinç Çelikkan'ın haberine göre, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, son 14 günlük tabloyla ilgili kabineye kapsamlı bir sunum yapacak. Korona virüsle mücadele bulaşmış tedbirlerin vaka ve ölüm sayılarına etkisi, büyükşehirlerdeki son durum ve yerli aşı içinde kabinede tüm ayrıntılarıyla değerlendirilecek.

Erdoğan'ın “vaka sayısının hedefin altına düşmesine sınırlamaları kaldıracağız” açıklamasıyla gündeme gelen yasakların sahaya yansıması da il ve ilçe ölçeğinde ele alınacak.

EK YASAK MI ESNEME Mİ?

Buna göre, ek kısıtlama kararı alınmayacağının yanı sıra sıra önemli gündem maddeleri arasında yer alacak olan bazı yasakların alınması. Alınan önlemlere rağmen vaka ve ölüm sayıları gösteren illere yönelik önlemlerin hayata geçirilebileceği belirtiliyor.

Sokağa çıkma yasağının 4 gün olarak gündeme gelen yılbaşıyla ilgili kararın da salgının önümüzdeki günlerdeki seyrine bakılarak bir sonraki kabinede bekleniyor.

Toplantıda AB ile ilişkiler, ABD ile yeni dönem, Libya ve Suriye'deki gelişmeler de ele alınacak. AB Liderler Zirvesi'nin sonuçlarının değerlendirileceği kabinede Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın'ın “Türkiye, ön koşulsuz görüş hazırdır” mesajının ardından Yunanistan'la ilişkilerde atılacak da masaya yatırılacak.

Toplantıda Erdoğan'ın Dağlık Karabağ zaferi kutlamaları için gittiği Azerbaycan temasları hakkında bilgi vermesi planlanıyor.

Ayrıca Erdoğan'ın Bakü'de okuduğu şiir nedeniyle İran ile ilgili gerilimin karşılıklı diplomasi trafiğinin önemli gündem maddeleri arasında yer alması bekleniyor.

56 batarya sokağa çıkma kısıtlaması sonra erdi

Tedbirler günlük tabloya yansıdı

Korona virüsün gizemi çözülüyor

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)