BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemKorona virüsün gizemi çözülüyor----

Korona virüsün gizemi çözülüyor

Korona virüsün gizemi çözülüyor
13 Aralık 2020 - 23:23 www.finansgundem.com

Korona virüsü bazı insanların hafif atlatıp bazı insanların uzun süre hastalığın etkisini hissetmesine ilişkin gizem bilim insanlarınca çözülüyor. Araştırmalara göre hastalığın etkisinin artmasından otoantikorlar sorumlu olabilir

ABD'de bulunan Yale Üniversitesi'nde yapılan bir çalışma, korona virüs (Kovid-19) kapmış kişilerin neden bir kısmının hastalığı hafif atlatırken bir kısmının çok zorlandığını ortaya koydu. Yapılan çalışma vücudun virüse nasıl tepki verdiğini ortaya koyarak hastalığın daha iyi anlaşılması için geleceğe ışık tutuyor.

Bilim insanları, bağışıklık sisteminden gelen yoğun seviyelerdeki antikorların şiddetli Kovid-19 hastalığına yol açabileceğini ve virüsü yenseler de, bu kişilerin uzun süre hasta kalabileceğini söyledi.

İngiliz Guardian gazetesinin haberine göre, Yale Üniversitesi'nden bir grup araştırmacı, Kovid-19 hastalarının, kanlarında istilacı virüsle savaşmak yerine organları, dokuları ve bağışıklık sistemini hedef alan çok sayıda yanlış yönlendirilmiş antikorlara sahip olduğunu buldu.

Bilim insanları, hastalardaki ve enfekte olmayan kişilerdeki bağışıklık tepkilerini karşılaştırdı ve ilkinde çok sayıda anormal antikor keşfetti.

Bu tepkimeler antiviral savunmaları bloke ediyor, yardımcı bağışıklık hücrelerini yok ediyor ve vücuda beyinden, kan damarlarına ve karaciğerden bağ dokusu ve sindirim sistemine kadar birçok cepheden saldırıyor.

Tehlikenin sebebi otoantikor

Daha ileri testler, hastaların kanlarında ne kadar çok "otoantikor" varsa, hastalıklarının o kadar kötü olduğunu ortaya koydu.

Kovid-19 hastalarında, benzer şekilde yol açmış antikorların neden olduğu bir otoimmün hastalık olan lupus hastalarından daha fazla antikor vardı.

Yale'de çalışan bir immünobiyolog olan çalışmanın yazarı Aaron Ring, "Kovid-19 hastaları, virüse karşı bağışıklık tepkilerine fiilen müdahale eden otoantikorlar üretiyorlar" dedi.

Araştırmaya göre, çok sayıda başka otoantikor, hastalığı olanlarda hasar gördüğü bilinen vücut kısımlarına saldırıyor.

Bilim insanları, henüz hakem tarafından gözden geçirilip bir dergide yayınlanmayan çalışmada, virüs kapmamış 30 sağlıklı hastane çalışanına kıyasla Kovid hastalarının “otoantikor reaktivitelerinde dramatik artışlar” olduğunu anlatıyorlar.

Bazı hastalardaki belirli otoantikorlar, Kovid-19 enfeksiyonundan önce görünüşte mevcutken, diğerleri hastalık ilerledikçe ortaya çıktı ve hızlandı.

Çalışmaya dahil olmayan, Londra'daki Imperial College'da İmmünobiyoloji Profesörü Danny Altmann, otoantikorların Kovid semptomlarının çeşitliliğini ve bazı hastaların yaşadığı daha uzun süreli rahatsızlıkları açıklayabileceğini söyledi.

İtalya'da aşılama tarihi belli oldu

 

Tedbirler günlük tabloya yansıdı

 

Aşı dağıtımında kritik süreç başladı

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)