BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemKabine değişikliği bugün açıklanacak----

Kabine değişikliği bugün açıklanacak

Kabine değişikliği bugün açıklanacak
25 Mart 2021 - 09:10 www.finansgundem.com

AK Parti 7. Olağan Büyük Kongresi sonrası gözler kabineye çevrildi! Yeni isimlerin bugün açıklanması bekleniyor. İşte öne çıkan isimler...

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti 7. Olağan Büyük Kongresi'nde merakla beklenen 2023 manifestosunu açıkladı.

Erdoğan, 'Vatandaşlarıma buradan bir çağrıda bulunuyorum. Milli servetimiz olan evlerindeki döviz ve altını, çeşitli finans araçlarına yatırarak, ekonomiye ve üretime kazandırmalarını istiyorum' dedi. Şimdi gözler kabineye çevrildi.

AK Parti’ye yakın yazarlardan biri olan Abdulkadir Selvi, bugünkü köşesinde, “Erdoğan dün kongreyi yapıp, partiyi belirledi. Bugün ise kabineyi açıklaması bekleniyor. Bakanlarda değişim var mı? Elbette var. Hatta kongreden sonra bazı bakan isimleri konuşulmaya başlandı” diye yazdı.

Finansgundem.com’un yaptığı derlemelere göre, Cumhurbaşkanlığı Hükümet sistemine geçilmesinin ardından Kabine’de görev alan isimler ağırlıklı olarak siyaset dışından seçilmişti. Bu kez Kabine’de daha fazla siyasetten gelen isme yer verilebileceği konuşuluyor. Yeni sistemde bakan olan milletvekilinin milletvekilliği sona eriyor. AK Parti 289 milletvekiline sahip ve komisyonlardaki çoğunluğunu kaybetmek istemiyor.

27. dönemin başında Süleyman Soylu, Mevlüt Çavuşoğlu, Abdülhamit Gül ve Berat Albayrak’ı kabineye verdi. Berat Albayrak’ın bakanlıktan istifasının ardından Lütfi Elvan’ın Hazine ve Maliye Bakanı olmasıyla AK Parti’nin Meclisteki sandalye kaybı 5’e çıktı. Bu nedenle Kabine’ye milletvekillerinden kaydırılması halinde bu sayının en fazla iki isimle sınırlı kalacağı belirtiliyor. Bazı kaynaklar ise milletvekillerinden kabineye kaydırmayı öngörmüyorlar. Cumhurbaşkanlığı Hükümet sistemine geçildikten sonra kabinede Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Cahit Turhan’ın görevden alınması ve Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak’ın istifası dışında değişiklik olmadı. AK Parti kulislerinde, Hazine ve Maliye Bakanlığı’ndan ayrılan Berat Albayrak’ın Kabine’de yer alması yönünde bir beklenti bulunmuyor.

Kulislerde bakanlıkların bölünmesi konusunda da bir beklenti var. Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemine geçilirken bakanlık sayısı azaltılarak, Çalışma ile Aile Bakanlığı, Hazine ile Maliye Bakanlığı gibi bazı bakanlıklar birleştirilmişti. 2.5 yılda bazı bakanlıkların birleştirilmesinin getirdiği iş yükü ve verimlilik noktasında sorunlar dikkate alınarak Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın ayrılabileceği de konuşuluyor.

Mahir Ünal'dan kabine değişikliği sinyali

 

Erdoğan: 75 kişilik MKYK ile yola devam edeceğiz

 

YORUMLAR (8)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • kenan25 Mart 2021 14:27

    Manifesto hikaye normal bir günlük konuşması 19 yıldır aynı şeyi yapıyor zaten

  • tasgedik25 Mart 2021 11:01

    en kolay ve kestirme yol, butun bakanliklara kendisini atasin

  • doktordan25 Mart 2021 09:57

    Lebeleb parti  kongerelerden sonra buraya otobüslerle yurt içinden taşınanlar geldiklere yere döndüklerinde virüsü de götürecekler. Kanımca 15 gün sonra tüm Türkiye haritası kırmızıya döner.

  • durum25 Mart 2021 09:54

    Sorun kabinede değil, sistemde. Bu ucube sistem ve tek adam rejimi mutlak felaketle sonuçlanıyor. Bunu biri Bahçeli ye de anlatmalı.

  • Bika25 Mart 2021 09:45

    Para ve altın son 19 yıldır büyük ihaleler alan üç beş müteahhitte, Türkiye'den kaçırılan para Katar'a gidip oradan fon olarak tekrar geliyor olmasın! Ayşe teyze'nin kefen parasıyla uğraşmamalı.

  • bu dünyadan biri25 Mart 2021 09:33

    Koronanın en yaygın olduğu günlerde salonda kongre yapan parti ülke sorunlarını çözemez. Üstelik insanlara düğün, toplantı yapmayın denildiği günlerde yapılan yanlışı Akp içinde hiç kimse söyleyemedi. Kabine değişmesinin bir değeri yok.

  • şevki25 Mart 2021 09:33

    başkanlık sistemi çok hantal. ekonomi çöktü, ekonomi bakanı instagramdam istifa edip gitti, aradan 7 ay geçti yeni kabine hala şekillenmedi. çok yavaş işliyor 

  • masif25 Mart 2021 11:16

    herşey onay için 1 kişiye gidiyor, reformları başkan açıklıyor şehitleri malatya valisi