BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemJulian Assange teslim mi olacak?----

Julian Assange teslim mi olacak?

Julian Assange teslim mi olacak?
18 Ağustos 2014 - 15:23 www.finansgundem.com

İki yılı aşkın süredir Londra'daki Ekvador Büyükelçiliği'nden dışarı çıkamayan WikiLeaks'in kurucusu Julian Assange'dan şok açıklama

2010'da ABD Dışişleri Bakanlığı'nın gizli belgelerini WikiLeaks adlı internet sitesinde yayımlayarak adını duyuran 43 yaşındaki Julian Assange sağlık sorunlarıyla savaşıyor.

Ekvador Büyükelçiliği'nde sağlık durumuyla ilgili basın açıklaması yapan Assange, yakında buradan ayrılacağını söyledi. Assange sağlık sorunlarının ne olduğuyla ilgili detay vermedi ancak soruları, "İki sene boyunca kapalı bir alanda direkt güneş ışığı almayan herkes hasta olabilir" diye cevapladı.

Assange'ın ne zaman ve ne şekilde binayı terk edeceği belli değil.

Wikileaks internet sitesinin kurucusu Julian Assange, 2010'da ABD'li diplomatların gizli yazışmalarından oluşan yüzlerce belgeyi ifşa etmiş, Haziran 2012'deki seyahati sırasında da Ekvador'un Londra Büyükelçiliği'ne sığınmıştı. Avustralya vatandaşı Assange'ın Ekvador'a siyasi iltica talebi de kabul edilmişti. İadesine ilişkin yasal süreç devam ediyor. Assange hakkında ayrıca İsveçli iki kadına yönelik tecavüz suçlaması da var ancak Assange bunu reddediyor. İsveç de Assange'ı yargılamak istiyor.

Assange, ABD'de yargılanmaktan korktuğu için tecavüz suçundan aklansa da Londra'daki elçiliği terk etmeyeceğini söylemişti. Assange, Londra polisi tarafından tutuklanacağı endişesiyle büyükelçiliği terkedip hastaneye gidemiyordu.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)