BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaJPMorgan, TL'de pozisyon revize etti----

JPMorgan, TL'de pozisyon revize etti

JPMorgan, TL'de pozisyon revize etti
12 Kasım 2020 - 08:17 www.finansgundem.com

JPMorgan, Türk Lirası'nda uzun süredir devam ettirdiği 'ağırlığını azalt-UW' pozisyonunu realize etti

Ekonomi yönetiminde değişiklik sonrasında TCMB Para Politikası Kurulu'nun 19 Kasım toplantısından politika faizinde 500 baz puan faiz artırımı geleceğini öngören JPMorgan, TL'deki "ağırlığını azalt" pozisyonunda karını realize ederek, "piyasa ağırlığı" pozisyonuna geçti.

JPMorgan, Türkiye'de ihtiyatlı ve piyasa dostu isimlerin TCMB Başkanlığı, Hazine ve Maliye Bakanlığı görevlerine getirilmesi ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın serbest piyasa uygulamalarını merkezine alan kural tabanlı politikalara güçlü destek verecek gibi görünmesini yatırımcı güveninin iyileşmesine yardım edebileceğini bildirdi.

Türkiye'de yaşanan son gelişmeleri değerlendiren JPMorgan, yeni TCMB Başkanı Ağbal'ın daha iyi iletişime ve politika yönlendirmesine vurgu yapmasının cesaret verici olduğunu belirten JHMorgan, Hazine ve Maliye Bakanı Elvan'ın yaptığı yazılı açıklamada, şeffaf, öngörülebilir ve hesap verebilir politikalar uygulanması sözü vermesinin piyasalara güven verdiğini vurguladı.

Bu yeni ekonomi ekibinin ilk testinin gelecek hafta yapılacak TCMB Para Politikası Kurulu toplantısı olacağına işaret eden JPMorgan, "Yeni ekibin büyük bir politika faizi artırımı yapacaklarını ve aynı zamanda daha fazla şeffaflık ve öngörülebilirlik sağlamak için politika çerçevesini basitleştireceklerini düşünüyoruz. Bu doğrultuda TCMB'nin politika faizini 500 baz puan artırarak yüzde 15,25'e çıkarmasını bekliyoruz" değerlendirmesinde bulundu.

Türk Lirası'nda uzun süredir devam ettirdikleri UW-ağırlığını azalt pozisyonlarında kar realizasyonuna gittiklerini ve piyasa ağırlığı-MW pozisyonuna geçtiklerini belirten JPMorgan, orta vadede anlamlı yabancı portföy yatırım girişi çekilmesi, yurt içi piyasadaki dolarizasyonun tersine çevrilmesi ve döviz rezervlerinin yeniden inşaa edilmesi için Türkiye'nin ısrarcı şekilde şahin duruş sergilemesinin gerekmesinin muhtemel olacağını da vurguladı.

İstihdamı teşvik paketi teklifi Meclis'te yasalaştı

Erdoğan, YASED Yönetim Kurulunu kabul etti

BİST 100 endeksinde yeni zirveler, rekor günü!

Piyasalarda gün sonu 11/11/2020

 

YORUMLAR (8)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • AHMET ÖZBİR12 Kasım 2020 10:37

    Reis güvendiği kurum başkanları işin içine etti kontrolu ele alınca döviz çakıldı.yüksekten alanlar ve kriz bekleyenler bir iki sene daha belini doğrultmaz.

  • Bedri12 Kasım 2020 09:02

    Dolarda 7.80 trendi var. Bu trend kırılırsa düşer, kırılmazsa faiz kararına kadar 7.80 ile 8 lira arasında kalır.

  • İtri12 Kasım 2020 08:52

    Reisi diz cokturdu faiz lobisi. Kurt kocadi, kurda maskara oluyor

  • Türkoğlutürk12 Kasım 2020 09:55

    Ne alaka,deneye deneye ekonom öğreniyor.okumayı sevmeyen deneyerek öğrenir

  • doğru12 Kasım 2020 08:51

    memlekette bilim yok, üretim yok, kendi teknolojisi yok ,tarım yok,faizi artırsa ne olacak düşürse ne olacak bunlar geçici tedbirler,siyasiler atmış sorunları merkez banklasının sırtına boşuna zaman kaybediliyor...

  • Bika12 Kasım 2020 08:50

    JPMorgan normal olarak 500 baz puan faiz artışı bekliyor, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın  faiz artışı enflasyon artışına neden olur söylemini yinelemesi bazı ekonomistleri acaba 175 baz puan artış mı yapılacak düşüncesine de itiyor, haftaya sonucu görürüz.

  • Misafir 12 Kasım 2020 08:39

    Akp nin dünkü grup konuşmasında merkez bankasının en fazla faizi %12 ye yani enflasyon kadar artırılabileceğini de söyledi, şimdi piyasa 400 ile 500 bp bekliyor öyle olmayacak.

  • Recep 12 Kasım 2020 08:38

    Madem faiz artacak bugün banka hisselerimi satıp faize geçeyim