BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaJPMorgan: TCMB ikinci çeyrekte faiz indirimine gidecek----

JPMorgan: TCMB ikinci çeyrekte faiz indirimine gidecek

JPMorgan: TCMB ikinci çeyrekte faiz indirimine gidecek
18 Ocak 2021 - 19:44 www.finansgundem.com

JPMorgan, TCMB'nin gelecek hafta yapacağı Para Politikası Kurulu toplantısında politika faizini yüzde 17,0 seviyesinde tutmasını, faiz politikasında bir sonraki adımın faiz indirimi yönünde olmasını beklediklerini açıkladı

JPMorgan, TCMB'nin gelecek hafta yapacağı Para Politikası Kurulu toplantısında politika faizini yüzde 17,0 seviyesinde tutmasını, faiz politikasında bir sonraki adımın faiz indirimi yönünde olmasını beklemeye devam ettiklerini vurguladı.

Banka bugün yayınladığı raporda, "TCMB'nin son 2 toplantıda yaptığı toplam 675 baz puanlık sıkılaştırmanın Merkez Bankası'nın planlarındaki kademeli dezenflasyonun sağlanması için yeterli olacağına inanıyoruz. Ayrıca, bizim görüşümüze göre, yapılan sıkılaştırma politika kredibilitesinde ciddi bir artışın başarılması için de yeterli" değerlendirmesini yaptı.

TCMB'nin son beklenti anketinde gelecek 12 ay için enflasyon beklentilerinin yüzde 10,8 seviyesinde durduğunu, TCMB'nin hali hazırda yüzde 2,1 reel Faiz oranı sunduğunu belirten JPMorgan, "Bu reel faiz oranı yalnızca 2018 yılındaki piyasa oynaklığı sırasında verilenden daha düşük. TCMB'nin cari kredibilitesi ve politikalarının çok daha güçlü olduğu, talep baskılarının daha düşük olduğu ve daha önemlisi liranın herhangi bir baskı altında olmadığını dikkate alındığında daha yüksek faizler için herhangi bir temel neden görmüyoruz. Bunun sonucu olarak TCMB'nin politika faizini değiştirmeyerek yüzde 17,00'da tutmasını bekliyoruz" ifadelerini kullandı.

Ancak güvenin hala kırılgan ve fiyat baskılarının göreceli olarak güçlü olduğunu belirten JPMorgan, TCMB'nin şahin duruşunu devam ettirmesini ve para olitika yönlendirme cümlesi olan "Para politikası duruşunun sıkılığı kararlı şekilde devam ettirilecek" ifadesinin tekrarlanmasının büyük olasılık olduğunu da vurguladı.

TCMB'nin faiz konusunda bundan sonra atacağı ilk adımın faiz indirimi yönünde olmasını beklemeye devam ettiklerini ifade eden JP Morgan, temel senaryolarında ilk faiz indiriminin ikinci çeyrekte 100 baz puan olacağını öngördüklerini belirtti. Ancak JPMorgan para politikasında gevşemenin zamanlamasına ilişkin belirsizliğin artmakta olduğuna da dikkat çekti.

Piyasalarda gün sonu 18/01/2021

Banka ürün ve hizmet ücretlerine güncelleme

Wells Fargo karanlık geçmişinden kaçamıyor

 

ETİKETLER :
YORUMLAR (12)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Ahmet ŞİRİN20 Ocak 2021 14:52

    Faizler gerçekten çok yüksek. 2018 yılında başlayan kriz ve devamında gelen KOVİD-19 sebebiyle şirket ve işletmelerde büyük oranda sermaye erimesi mevcut. Geçici olarak kapatılanların bir çoğu geri dönüp devam edemeyecekleri için işsizlik daha çok artacak ve sosyal çalkantılara sebep olması muhtemeldir.

  • Hasan Talip 20 Ocak 2021 14:47

    Politika faizinin amacı ENFLASYONLA MÜCADELE değildir. Amaç döviz tevdiat hesaplarında çözülmeyi sağlamak istediler. Ancak halk TÜİK'in enflasyonuna (%14.6) inanmadığı için de kimse dövizini satmıyor. Enflasyon % 30 dan aşağı değil. Marketler artık her 3 günde bir etiket değiştiriyor. DENETİM YOK.GÜVEN YOK. BİNDİK BİR ALAMETE, GİDİYORUZ KIYAMETE. :O 

  • Tarık19 Ocak 2021 09:11

    Petrol doğalgaz kaynağına ulaşmadan ülke ekonomisi bu sarmaldan kurtulamaz. Zamanında musul ve kerküğü bırakanlar ülkeye öyle bir kazık attılar ki 100 senedir petrole doğalgaza ödediğimiz para 5 trilyon dolar olmuştur.

  • Fayiz lobisi19 Ocak 2021 08:43

    Siz istiyor dolar verecek yüksek faiz faiz artmazsa alırsın üçün birini

  • Turgut19 Ocak 2021 03:35

    Ülkede hiç bir üretimi olmadan kısa sürede ülkenin en zengini olanlar atı aldı önce üsküdarı sonra italya isviçreyi gecti! Vatandaşa borç ve faiz belası kaldı! Yola devam!

  • Temel Reis19 Ocak 2021 00:04

    Yçnetenler üretimi boşladığı için Üretim az talep fazla ise enflasyon olur, yönetenlerin kötü bütçe yönetimimden dolayı sürekli açılan cari açığı kapatnak için devlet varandaşa sattığı petrol doğalgaz elektrik su ve diğer ürünlere sürekli zam yaparsa enflasyon olur, Faize enflasyona göre ayar çekilmeli; Faizin %17 olduğunu biliyoruz ama gercek enflasyon enflasyonun nedir bir muamma!? sürekli enflasyon verileri, işsizlik verileri, ekonomi büyüme verileri, covid verileri gibi her veride kandırmacalar olduğu için artık doğru söylemeye başlasalarda insanları zor inandırırlar. Enflasyon faizde kaynaklanmaz, enflasyonun nedenleri farklıdır ve enflasyon faizi tetikler!!

  • Halil ÇARIKÇI18 Ocak 2021 23:25

    İnşallah amin. Ağzın bal yesin. Bizimkilerin ayarı yok kardeşim. " Vur dedin mi öldürüyorlar " Dünyada sıfır faiz, Türkiye'de % 17 faiz. Çok yüksek. 2021 yılı iflaslar yılı olacak. Yazık günah bu millete.

  • Mahsun bilien18 Ocak 2021 22:59

    Faiz su an cok düşük min 35 olacak hic sasirmayalim faizler yüzde 200 kende esnaf faaliyette devam di gecmis senelerde aslanlar lar gibi artcak

  • Eyt li18 Ocak 2021 21:20

    Biz 25-30 yıldır prim ödeyip türemiş çift dikişli olduk; diğer taraftan bizim hakkımızı faiz lobisine verdiniz! Hedef 2023, seçimde görüşürüz!

  • Tayyar18 Ocak 2021 20:51

    Enflasyonu düşürmeden yine faizi enflasyonun altına düşürürlerse, “atem tutem ben seni, şekere katem ben seni, akşama baban gelende, ögüne atem ben seni” olur yine

  • Gercekler 18 Ocak 2021 20:47

    Enflasyonu düşürmeden faizi enflasyon altına çekerlerse, piyasalarda yine kötüleşme başlar. Önce enflasyonu düşürmeliler. enflasyon nedeni faiz değil. Enflasyonun başka nedenleri var. Bunun iyi öğrenilmesi gerek. Enflasyonun yükesek olduğu ülkelerde faiz enflasyondan en az bir kaç puan yukarıda olması gerek. Yoksa finasal dengeler altüst olur. Doviz çıkar, dovizin yükselmesi diğer bütün ürünlerin fiyatlarına etki eder, enflasyon sarmalı büyür.

  • Ferhat18 Ocak 2021 20:41

    Merkez bankası doviz rezervlerini yeterli düzeye getirmeden faiz düşürülürse, doviz uçar ve finasal piyasalada denge fena bozulur. Şimdilik faiz MB dovizi gevşetme ve dovizi uygun fiyattan toplaması için zorunluluk.