BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaMakro EkonomiJPMorgan birleşme ve satın almalarda Goldman Sachs'ı geçti----

JPMorgan birleşme ve satın almalarda Goldman Sachs'ı geçti

JPMorgan birleşme ve satın almalarda Goldman Sachs'ı geçti
28 Aralık 2023 - 15:52 www.finansgundem.com

Birleşme ve satın almalar bu yıl küresel çapta %17 azalırken, Avrupa'da %28'lik bir düşüş görüldü

JPMorgan bu yıl Avrupa'daki birleşme ve satın alma işlemlerinde ezeli rakibi Goldman Sachs'ı geride bırakarak zirveye yerleşti.

London Stock Exchange Group verilerine göre JPMorgan bu yıl Avrupa'da 2,09 milyar dolar değerinde 164 işlemde danışmanlık yaparken, Goldman 2,04 milyar dolar değerinde 135 işlem gerçekleştirdi.

Goldman 2022 yılında 3,59 milyar dolar değerinde anlaşmaya danışmanlık yaparken, JPMorgan'ın anlaşma yetkileri 2,59 milyar dolar değerindeydi.

Londra'nın seçkin Magic Circle hukuk firmaları, Avrupa'da danışmanlık işleri için lig tablosunun zirvesinde iyi bir şekilde temsil edilmeye devam etti, ancak ABD'nin ağır topları da City'deki yürüyüşlerini sürdürürken ilk beşe girmeyi başardılar.

Birleşme ve satın almalarda önde gelen beş uygulama Freshfields Bruckhaus Deringer, Latham & Watkins, Linklaters, Clifford Chance ve Sullivan & Cromwell oldu.

Küresel olarak, Goldman anlaşma yapma konusunda en iyi banka olmaya devam ederken, Morgan Stanley ikinci ve JPMorgan üçüncü sırada yer alıyor.

Ancak, 2023 yılı, yüksek faiz oranları ve jeopolitik çatışmaların sektörü olumsuz etkilemesi nedeniyle birleşme ve satın almalar açısından son on yılın en kötü yılı oldu.

Genel olarak, anlaşma faaliyeti 2023'te 2022'ye kıyasla %17 azaldı. Avrupa ve Birleşik Krallık'taki düşüşler sırasıyla %28 ve %33 ile daha da şiddetli oldu. Değere göre ölçüldüğünde, Birleşik Krallık hedefini içeren işlemler bu yıl %45 oranında düştü.

Deals Intelligence kıdemli yöneticisi Lucille Jones, "Dik bir şekilde yükselen faiz oranları ve Birleşik Krallık ekonomisi için endişe verici bir görünüm, daha sıkı antitröst uygulamaları ve devam eden jeopolitik gerilimlerle birleştiğinde, 2023 yılında anlaşma yapma iştahını azalttı" dedi.

Düşüşe rağmen Birleşik Krallık, 2023 yılında 120 milyar dolar değerinde 3.510 anlaşma ile Avrupa'daki en büyük birleşme ve satın alma pazarı olmaya devam ediyor.

Jones, bu yılki düşüşe rağmen 2024 yılı için birleşme ve satın almalarda iyimserliğe yer olduğunu söyledi.

Bu yılın en büyük 10 birleşme ve satın alma anlaşmasından dokuzu ABD'li şirketlerle ilgiliydi.

Bunlar arasında İrlandalı kağıt üreticisi Smurfit Kappa'nın Eylül ayında ABD'li WestRock firmasını 20 milyar dolara satın alması da yer alıyor. Satın almanın bir parçası olarak, FTSE 100 bileşenlerinden biri olan Smurfit Kappa, birincil kotasyonunu New York'a kaydırdı.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)