BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaBankacılıkJPMorgan: Bankacılık krizi daha fazla büyümeyecek----

JPMorgan: Bankacılık krizi daha fazla büyümeyecek

JPMorgan: Bankacılık krizi daha fazla büyümeyecek
20 Mart 2023 - 13:12 www.finansgundem.com

JPMorgan’dan Bob Michele UBS’in Credit Suisse’i satın almasıyla birlikte bankalardaki satış dalgasının engellendiğini söyledi. Michele FED’in bu hafta gerçekleşecek para politikası toplantısında faiz artırmasına gerek kalmadığını da sözlerine ekledi

FINANSGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

JPMorgan Varlık Yönetimi Sabit Gelir Birimi Baş Yatırım Sorumlusu Bob Michele UBS Group’ın zor durumdaki İsviçreli rakibi Credit Suisse’i satın almasını yorumladı. Michele’e göre dev şirket evliliği bu hafta Avrupa banka hisselerinde daha geniş çaplı bir satış dalgasını engellemek için yeterli olacak.

Bloomberg’ün haberine göre Michele konuyla ilgili açıklamasında, “Bir hafta öncesine baktığımızda bana kalırsa Avrupa ve İsviçre’deki ve sanırım ABD’deki düzenleyiciler krize daha önce hiç görmediğimiz bir hızla yanıt verdiler. Aşırı bürokrasinin önünü kestiler ve bu yolla krizin devam etme yolunu kapattılar” ifadelerine yer verdi.

UBS, İsviçre Ulusal Bankası (SNB) kapsamındaki hükümet garantileri ve likidite hükümleri içeren satın alma anlaşmasında rakibi Credit Suisse için 3 milyar frank (3,3 milyar dolar) ödeyecek. Anlaşmaya göre Credit Suisse’in hisse başına fiyatı 2007’deki zirvesine göre %99’luk bir düşüşe işaret ediyor.

Michele UBS’in SNB’den garanti ve likidite hükümleri içeren bir talepte bulunmasına hak verebildiğini söyledi. JPMorgan yöneticisi UBS’in ‘durum tespiti yapabilmek için sadece birkaç günü’ olduğuna dikkat çekti.

Anlaşma, Silikon Vadisi Bankası da dahil olmak üzere yerel ABD bankalarının çöküşünün ardından geçen hafta boyunca Credit Suisse'in hisse senetlerindeki ve tahvillerindeki büyük düşüşü ve müşteri çıkışlarını sona erdirmeyi amaçlıyor.

FED’e gerek kalmadı

Michele’e göre ABD Merkez Bankası (FED) tarafından gerçekleştirilen parasal sıkılaştırma politikalarının etkileri hissedilmeye başlandı. JPMorgan yetkilisi bu noktadan sonra “resesyona doğru gidildiğinden daha emin olduğunu” da sözlerine ekledi.

Michele, “Bu iyice kesinleşmeye başlıyor. Bu elbette büyümeyi yavaşlatacak. Elbette enflasyonist baskıları azaltacak. FED’in çarşamba günü faizleri artırmasına gerek yok. Piyasalar onların yerine kredi sıkıştırması yapıyor olacak” ifadelerine yer verdi.

JPMorgan yetkilisi, FED’in eylül ayında faiz oranlarını düşürmesini beklediğini söyledi ve ayrıca ABD Hazine tahvil getirilerinin yaz aylarında %3'e kadar düşeceği yönündeki önceki bir değerlendirmeyi tekrarladı.

Finansgundem.com’un derlediği bilgilere göre ABD Merkez Bankası aşırı yükselen enflasyon nedeniyle son bir yıldır agresif bir şekilde para politikasını sıkılaştırdı. 1981'den bu yana en hızlı ivmeyle politika faizlerini artıran FED geçen yıl yüzde sıfıra yakın olan faizleri şubat ayında %4,5 ila %4,75 aralığına yükseltti.

Michele'in bankacılık krizi ortaya çıkmadan önceki görüşü, FED’in sıkı para politikasının etkilerini değerlendirmeden önce şubat ve mart aylarında faiz oranlarını artıracağı yönündeydi.

UBS’in Credit Suisse’i devralması yatırımcılar için neden önemli?

 

Credit Suisse hisseleri yüzde 62 düştü

 

UBS Başkanı'ndan tarihi itiraf

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)