BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaBankacılıkJP Morgan'a manipülatör damgası----

JP Morgan'a manipülatör damgası

JP Morgan'a manipülatör damgası
30 Temmuz 2013 - 07:15 www.finansgundem.com

ABD'nin EPDK'sı FERC, JP Morgan'ın California ve Ortabatı'da enerji piyasalarını manipüle ettiğini ileri sürdü

ABD Federal Enerji Düzenleme Komisyonu (FERC), JP Morgan Chase&Co'nun Eylül 2010'dan Haziran 2011'e kadar California ve Ortabatı'da enerji piyasalarını manipüle ederek, şebeke operatörlerinden elde ettiği ödeme fazlalarından onlarca milyon dolar kazandığını iddia etti.
Ajans tayınladığı yasa ihlali bildirisinde JP Morgan'ın işlem biriminin 8 manipülatif ihale stratejisinde yer aldığını söyledi.
Konuya dair bilgisi olan bir kaynak, New York'taki bankanın yarın açıklanması beklenen kararda, anlaşma yoluna gidilerek 400 milyon dolarlık para cezasına çarptırılmayı ve başka yaptırımları kabul ettiğini söyledi. Diğer yaptırımlar arasında kârın ceza olarak yazılması olabilir.
JP Morgan'ın sözcüsü Brian Marchiony, konuya ilişkin açıklamada bulunmadı.
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Ben30 Temmuz 2013 09:00

    Sürekli yazıyorum;yine yazacağım.ABD nin EPDK sı haklı zira bunlar hep manuple edip fon yönetcisi büyük firmalardan alacaklarını aldılar.Hep kaybeden koca koca devletler;bir de biz KY lar.Bunların raytingleirne inanaılmazzzzzz.Cızzz.Dikkat etmek lazım.Ya manuple ederler;ya spekule ederler.Borsagündeme teşekkürler,yorumlarımız olduğu gibi yayınlıyorlar,KY nın düşüncesi de piysaya böylece yanısyor.