BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemJosep Borrell: Rusya’nın rezervleri Ukrayna’ya verilmeli----

Josep Borrell: Rusya’nın rezervleri Ukrayna’ya verilmeli

Josep Borrell: Rusya’nın rezervleri Ukrayna’ya verilmeli
09 Mayıs 2022 - 10:43 www.finansgundem.com

Avrupa Birliği’nin (AB) dış politikadan sorumlu yetkilisi Josep Borrell, AB tarafından dondurulan Rusya’ya ait döviz rezervlerinin Ukrayna’daki savaş sona erdiğinde ülkenin yeniden inşa edilmesi için kullanılabileceğini ifade etti.

AB'nin dış politikadan sorumlu yetkilisi Josep Borrell, Rusya Merkez Bankası’nın rezervlerine el koymasının mantıklı olacağını söyledi. Borrell, “Elimizde mevcut bir para var ve birinin bana bu uygulamanın Afgan parasına uygulanabilirken Rus parasına neden uygulanamayacağını açıklaması gerekiyor” diye konuştu.

AB ve Batılı devletler, Rusya’nın Ukrayna'yı işgali sebebiyle Rusya Merkez Bankası’nın uluslararası rezervlerinin bir kısmını dondurmuştu.

Washington, Taliban’ın ülkenin kontrolünü ele geçirmesinin ardından Afganistan Merkez Bankası’nın varlıklarını dondurmuştu. ABD, bu varlıkların bir kısmı ile Afgan halkına yardımda bulunmayı, kalan kısmını ise Taliban’a karşı açılmış terörizm bağlantılı davalarda kullanmayı düşünüyor. (Reuters)

Rusya'nın rezervlerinde azalış

 

Rusya'nın altın ve döviz rezervlerinde 4 milyar dolarlık düşüş

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)