BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemJolly Tur ile Goldman Sachs ortaklığı tamam----

Jolly Tur ile Goldman Sachs ortaklığı tamam

Jolly Tur ile Goldman Sachs ortaklığı tamam
04 Mart 2016 - 04:28 www.finansgundem.com

Goldman Sachs, Club Jolly Turizm ve Tic. AŞ ile Gordion Teknoloji AŞ'nin azınlık ortağı oldu

Türkiye’de faaliyet gösteren turizm şirketlerinden Jolly Tur, dünyanın en büyük yatırım bankalarından Goldman Sachs ile ortaklık yaptığını açıkladı.

Gerçekleştirilen işlem çerçevesinde Goldman Sachs, Vardar Ailesi’nin sahibi olduğu Club Jolly Turizm ve Tic. A.Ş ve seyahat teknolojileri servis sağlayıcısı Gordion Teknoloji A.Ş.’nin azınlık ortağı oldu. Satış bedeli ile ilgili bir açıklama yapılmazken, ABD merkezli uluslararası yatırım bankası, her iki ortaklığı da iştiraki ELQ Investor II Ltd. isimli şirket üzerinden gerçekleştirdi. Ortaklık neticesinde Vardar Ailesi, her iki şirketin de çoğunluk hissesinin sahibi olarak kalırken, yönetim yine Vardar Ailesi’nin kontrolünde kaldı. 

29 YILLIK ŞİRKET

Jolly Tur’un 1987’de şirketin şu andaki Onursal Başkanı ve Yönetim Kurulu üyesi olan Sinan Vardar tarafından kurulduğunu ifade eden Jolly Tur Yönetim Kurulu Başkanı Mete Vardar, “Dünyanın en büyük yatırım bankalarından Goldman Sachs ile kurduğumuz ortaklık, 29 yıl önce temellerimizin çok doğru atıldığının ve 29 yıl boyunca da turizm sektöründe çok doğru şeyler yaptığımızın somut bir kanıtı. Bu ortaklığın, Jolly Tur’un hızlı büyümesine ve Türk turizminde gösterdiği liderliğe ivme katacağına olan inancımız tam. Aynı zamanda, teknolojik altyapımıza yaptığımız yatırımlar ile Jolly Tur’un Türkiye’nin en dinamik, yenilikçi ve çok kanallı turizm markası olması yolunda, Goldman Sachs küresel tecrübesi ile çok önemli katkı sunacak” diye konuştu Bu işbirliği dolayısıyla büyük bir gurur yaşadıklarının altını çizen Vardar şunları söyledi: “Bugünlere ulaşmamızda Jolly Tur ile seyahat etmiş milyonlarca kişinin memnuniyetini sağlamış olmamız en büyük etkendir. Bu hedefe yürüyüşümüzde otel gruplarından ulaşım şirketlerine kadar uzanan iş ortaklarımızın da çalışanlarımız kadar büyük bir katkısı oldu. Dolayısıyla bu uluslararası ortaklığın gururu ve mutluluğu sadece bize değil, çalışanlarımız, misafirlerimiz ve iş ortaklarımız dahil tüm paydaşlarımıza aittir.”

3.500 ÇALIŞAN

JOLLY Tur, 29 yıl önce şirketin şu andaki Onursal Başkanı olan Sinan Vardar tarafından kuruldu. Jolly Tur, bugüne kadar ulusal ve uluslararası pek çok ödül kazanırken, ISO 10002 Müşteri Memnuniyeti ve ISO 9001 Kalite Yönetimi sertifikalarını da aldı. Jolly Tur’un, 600’ü aşkın satış noktası ve 3 bin 500 kişilik çalışanı bulunuyor.

DÜNYANIN 88'İNCİ DEĞERLİ ŞİRKETİ

1869 yılında kurulan New York merkezli Goldman Sachs'ın dünya genelinde 34 binden fazla çalışanı bulunuyor. Türkiye'de geçen yıl ofis açan bankanın piyasa değeri ise 86.5 milyar dolar. Forbes tarafından açıklanan "en büyük 2000 şirket" sıralamasında 88'inci en değerli firma olarak yer alan firma, 8.5 milyar dolarlık kâr ile 51'inci oldu. 856 milyar dolarlık varlıkları da Goldman Sachs'ın bu alanda 32'nci sırada yer almasını sağladı. Goldman Sachs'ın geçen yıl cirosu ise 40 milyar doları aştı. Çalışanlarına en çok ücret+prim veren banka olarak bilinen Goldman Sachs, 2014'te Londra'daki kıdemli 121 bankacıya ortalama 4.7 milyon dolar seviyesinde bonus vermişti.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)