BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemJohnson & Johnson'a iflas yasası engeli----

Johnson & Johnson'a iflas yasası engeli

Johnson & Johnson'a iflas yasası engeli
31 Ocak 2023 - 08:43 www.finansgundem.com

J&J, bebek pudrasıyla ilintili kanser davalarında anlaşmaya varmak için iflas yasasına başvuramayacak

Federal temyiz mahkemesi, Johnson & Johnson'ın (J&J)  şu anda geri çekilen bebek pudrasıyla ilgili 40.000'den fazla ABD kanser davasında çözüm için iflas yasasına buşvuramayacağına karar verdi.

Mahkeme, J&J'nin ülke çapındaki jürilerin davaları dinlemesini ve tazminat tazminatı dağıtmasını engellemek için özel olarak oluşturulmuş birimi LTL Management'ı yanlışlıkla mahkeme koruması altına alındığını iddia eden kanser kurbanlarının lehine bir karar verdi.

Karar, J&J'nin bebek pudrasındaki talkın kansere neden olduğu iddialarına karşı büyük olasılıkla kendisini savunması gerekeceği anlamına geliyor. Şirket, 2 milyar dolardan fazla ödemeye zorlanmasından önce ABD Yüksek Mahkemesine kadar temyize giden bir dava da dahil olmak üzere bu tür birçok davayı kaybetti.

J&J talk bazlı bebek pudrasını 2020'de ABD pazarından kaldırdı ve bu yılın sonuna kadar dünya genelindeki pazarlardan çıkarması planlanıyor.

Yargıçlar, yalnızca mali sorunlarla doğrudan tehdit edilen şirketlerin iflas başvurusunda bulunabileceğini tespit etti. Yargıçlar, J&J'nin kendisinin hiçbir zaman acil bir tehlike altında olduğunu iddia etmediği için, bir birimi mahkeme koruması altına alarak iflas yasasının 11. Bölümünden yararlanamayacağını tespit etti.

Johnson & Johnson, bebek pudrasının satışını durduracak

 

Johnson & Johnson'a milyon dolarlık ceza

 

Johnson&Johnson Kovid-19 aşı üretimini durdurdu

 

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)