BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemJohnson İngiltere'yi vergi cenneti yapmayı planlıyor----

Johnson İngiltere'yi vergi cenneti yapmayı planlıyor

Johnson İngiltere'yi vergi cenneti yapmayı planlıyor
10 Şubat 2020 - 13:10 www.finansgundem.com

İngiltere Başbakanı Boris Johnson serbest limanlar projesini hayata geçirerek Britanya limanlarını vergi cennetine dönüştürmeyi hedefliyor.

FINANSGUNDEM.COM - DIŞ HABERLER SERVİSİ

Birleşik Krallık’ta Boris Johnson Hükümeti pazartesi günü itibariyle vergi cenneti olarak değerlendirilen serbest limanlar planını uygulamaya sokuyor. Britanya kaynakları bu gelişmeyle ekonomiye milyarlarca sterlin aktarılacağı ve binlerce yeni istihdam yaratılacağını söylüyor.
Serbest limanlar bürokrasi ve vergi yükünden kurtarılan özel bölgeler olarak eski İngiliz endüstrisinin kalbinde ve kıyı şehirlerinde kurulacak.

İngiltere Hazine Bakanı Rishi Sunak konuyla alakalı “Brüksel’in bize ne yapmamız gerektiğini söylemeden işletmelerimiz için en doğru olanı yapabiliriz. Kuralları ihtiyacımıza göre düzenleyebiliriz” ifadelerinde bulundu. Muhafazakâr Partili bakan serbest limanların İngiliz işletmelerinin atan kalbi olacağını belirtti.

Düzenlemeye göre serbest liman bölgelerindeki şirketler düşük vergi ödeyecek ve hammaddeler üzerindeki ithalat vergilerini ödemek zorunda olmayacaklar. Birçok serbest limanın ülkenin kıyı şehirlerinde olması beklenirken İngiliz endüstrisini güçlendirmek amacıyla iç kesimlerde de bu limanlar kurulabilir.

İngiliz Hazinesi gelecek sene Birleşik Krallık Avrupa Birliği kurallarından tam olarak ayrıldığı anda serbest limanları çalışır hale getirmek istiyor. Söz konusu serbest ticaret bölgelerinin şu anki Avrupa Birliği kurallarına göre uygulanması mümkün değil. Vergisiz ticaret alanlarının Avrupa Birliği kurallarına aykırı biçimde düzenlenmesi ise Birleşik Krallık’ın AB ile ulaşmaya çalıştığı ayrıcalıklı anlaşmaların da yolunu tıkayacağı bir gerçek.

İngilizlerin gizli planı AB'yi karıştırdı

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)