BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemİngilizlerin gizli planı AB'yi karıştırdı----

İngilizlerin gizli planı AB'yi karıştırdı

İngilizlerin gizli planı AB'yi karıştırdı
03 Şubat 2020 - 10:53 www.finansgundem.com

Britanya Hükümeti'nin Avrupa Birliği'nden ayrılmasından sonra yeni anlaşma planları tepkiyle karşılandı. Düşük vergi ve gevşek düzenleme üzerine bir model isteyen İngiltere'yi AB serbest pazarla tehdit ediyor.

FINANSGUNDEM.COM - DIŞ HABERLER SERVİSİ

Birleşik Krallık’ın Avrupa Birliği’nden ayrılmasının ardından AB ortak pazarıyla ilişkisi merak konusu. İngiltere Başbakanı Boris Johnson’ın gizli planı olarak gösterilen Londra’yı Times Nehri üzerindeki bir Singapur haline getirme projesi Avrupa Birliği liderlerini ayağa kaldırdı.

Avrupa Birliği’nden ayrılan Birleşik Krallık’ta yeni ticari anlaşmaların nasıl olacağı tartışma konusu haline geldi. Birleşik Krallık Hükümeti ticaret kurallarını gevşetecek yatırımcı yanlısı bir vergi politikası üzerinde anlaşırsa Avrupa Birliği ortak pazarını kaybedebilir.

Birleşik Krallık’la Avrupa Birliği arasındaki ticaret anlaşmasının mimarı olarak görülen Avrupa Parlamentosu Milletvekili Markus Ferber yaptığı açıklamada İngilizlerin bu planını Avrupa Birliği’nin asla kabul etmeyeceğini belirtti.

"Eğer İngiltere imtiyazlı bir pazar erişimi istiyorsa, bu Avrupa kurallarına göre oynamak anlamına gelir” açıklamasında bulunan Ferber, “Düşük vergi, düşük düzenleme ‘Times üzerinde bir Singapur’ bu nedenle kabul edilmeyecektir. Muhafazakarların bu tip fikirlerini rafa kaldırması tavsiye edilir. Aksi taktirde müzakereler hiçbir yere gitmeyecektir” sözleriyle Boris Johnson’ın ticari planlarına karşı çıktı.

YORUMLAR (3)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Mehmet selim polat13 Şubat 2020 17:31

    ingilizler her zaman fitnelik yapmışlardır.

  • hunkartensi05 Şubat 2020 10:36

    ha ha ha İngilizler her zaman alternatif plan yapan insanlardır AB İngiltere ye istediğini vermesin onlar alternatif çareyi şimdiden düşündüler Türkiye ila boşuna mı yakınlaşıyorlar  Türkiye üzerinden zaten daha çok ülkeye ticaret yapma istekleri oluyor ki unutmasınlar AB ve Türkiye arasında Gümrük Birliği antlaşması da var ve burada üretilen her mala Türkiye etiketi koyabilirler kendi etiketleri de olabilir ama üretilen şirket Türk ortaklı olduğu için mal Türkiye patentiyle satılır AB ye bakalım o zaman ne yapacaklar Türkiye yi de Gümrük Birliğinden çıkartacaklar mı 

  • Ramazan Kıyak03 Şubat 2020 13:51

    Sizle İngilizler koşar adımlar ile AB den ayrıldı ? planları nedir ?