BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemJim Cramer: Petrolün geleceği karanlık----

Jim Cramer: Petrolün geleceği karanlık

Jim Cramer: Petrolün geleceği karanlık
09 Ekim 2020 - 17:45 www.finansgundem.com

Ünlü yatırım uzmanı Jim Cramer, ABD seçimlerinin sonuçlarından bağımsız olarak petrolün uzun vadede geleceğinin karanlık olduğunu söyledi

FINANSGUNDEM.COM - DIŞ HABERLER SERVİSİ

Yatırım uzmanı Jim Cramer’ın petrol sektörüyle ilgili karamsar tahminleri var. Bu tahminler Kasım ayında yapılacak olan ABD başkanlık seçimlerinin sonucunda kazanan aday kim olursa olsun değişmeyecek. Cramer Perşembe günü yaptığı konuşmada, petrol piyasasının ikinci bir Trump iktidarında ya da potansiyel bir Biden zaferinde zorlu bir geleceği olduğunu söyledi.

Cramer, “ben olsam tüm gruptan uzak dururdum çünkü uzun vadede tahminlerim karamsar” ifadesini kullandı. Açıklamasının devamında, “gelecek ay seçimleri kim kazanırsa kazansın, bu petrol piyasası için kötü haber olacak” dedi.

Bir gece önceki başkan yardımcısı adayları münazarasında, ABD Başkan Yardımcısı Mike Pence ve başkan yardımcısı adayı Kamala Harris, fosil yakıt politikalarının, ABD Başkanı Donald Trump ve potansiyel başkan Joe Biden’ın iktidarlarında nasıl olacağına yönelik konuştu. Cramer, ABD’nin petrol üreticilerinin genelde yatırım yapmaya müsait olmadığını çünkü seyahat taleplerinin azaldığı bir ortamda ham petrolde üretim fazlası olduğunu söyledi.

Cramer, “Başkan Trump ‘kaz dostum, kaz’ tarzı bir adam” dedi ve ham petrole üretim fazlasının, “ham petrolün fiyatlarının çakılmasına neden olduğunu” söyledi. Biden hidrolik kırılmayı yasaklamayabilir ancak, “demokrat başkanlar, genelde tüm petrol piyasasını daha fazla kural ve yönetmelikle karşı karşıya bırakıyor, bu da karlılık açısından kötü” diyerek eklemede bulundu.

Pence, Biden’ın hidrolik kırılmayı yasaklama amacıyla kampanya yürüttüğü iddiasında bulundu ve iddia Harris tarafından reddedildi. 1,7 trilyon dolarlık bir iklim değişikliği planı olan Biden, ABD’ye, önümüzdeki otuz yıl içinde, sera gazı emisyonunu azaltma planı getirecek. Biden’ın planı dahilinde, yeşil enerji desteklenecek ve iklim değişikliğinin gerçekleriyle savaşılacak.

Trump, iklim değişikliğiyle ilgili büyüyen endişelere cevap verecek detaylı bir plan sunmadı ancak başkan, kendini enerji piyasasının ve petrol üretiminin savunucusu olarak gördüğünü söyledi.

Cramer, “her iki koşulda da, gelecek petrol için iyi görünmüyor. Bununla birlikte, petrolün son bir çıkış yakalayacağını düşünüyorum. Çünkü birçok yatırımcı bugünden yıl sonuna kadar, petrolün performansına güveniyor” dedi. Yatırım uzmanı, “giderek daha fazla para yöneticisi, petrolün yatırım yapılamaz olduğunu ve bir anlamı olmadığını fakat ticaretinin yapılamaz da olmadığını fark ediyor” ifadesini kullandı.

Petrol fiyatları Perşembe günü tırmanmaya devam etti ve bir önceki düşüşünden sonra %3’ten fazla bir ralli gördü. Brent petrolü fiyatları 43,45 dolarda sabitlendi, Teksas petrolü olarak da bilinen West Texas Intermediate (WTI) ham petrolünün ise, Perşembe gününün sonlarına doğru, varil fiyatı 41,35 dolar oldu. İki tür petrol de yıl başından bu yana neredeyse %30’luk bir düşüş yaşadı.

Şirketler ve ekonomik aktivite iyileşmeye çalışırken, petrole olan talep artsa da, konunun tedarik kısmı Cramer’ı endişelendiriyor.

Yatırım uzmanı, genellikle petrol piyasası söz konusu olduğunda ayı piyasası taraftarı olmuştur. Bu yüzden yatırımcılara yeni tavsiyelerde bulundu. Cramer, bu yıl %37 düşüş gösteren Chevron’u ve yılbaşından bu yana değeri %46 düşen Parsley Energy’i önerdi. Chevron’u önerme sebebi şirketin yatırımcılarına verdiği %6,85’lik temettü oranıydı. Parsley Energy ise korona virüs pandemisi öncesinde iki haneli rakamlara ulaşan bir büyüme oranına sahipti.

Cramer, “ham petrolün fiyatı 45 doları zorlarken, lütfen… iyi getiri için Chevron ya da Parsley alın. Chevron’da temettü var; Parsley’de büyüme” dedi.

Afrika'nın en büyük petrol zengini ülkesi şimdi borç batağında

 

Ham petrol nereye gidiyor?

 

Petrolde 280 milyar dolarlık temizlik!

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)