BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaJCR Türkiye'nin notunu yükseltti----

JCR Türkiye'nin notunu yükseltti

JCR Türkiye'nin notunu yükseltti
23 Mayıs 2013 - 11:25 www.finansgundem.com

Japon Kredi Derecelendirme Kuruluşu JCR Türkiye'nin notunu yükseltti.

Japon kredi derecelendirme kuruluşu JCR, Türkiye'nin uluslararası ekonomik ortamda Lehman sonrası şok ve Euro bölgesi borç krizi sırasında oluşan son derece ters etkilere karşı iyi bir şekilde mücadele etmeyi başardığını dile getirdi.
JCR, Türkiye'nin bu dönemde net ihracatını artırmayı ve işsizlik oranını GSYİH artışında yaşanan gerilemeye rağmen düşürmeyi başardığını vurguladı.
Kurum ayrıca Türkiye'de ulusal gelir seviyesinin Asya'daki benzer gelişmekte olan ekonomilere göre daha büyük olduğunu belirterek, Türkiye'nin uluslararası alandaki saygınlığının arttığına dikkat çekti.
Öte yandan Türkiye'de enflasyon, cari işlemler açığı ve görece zayıf döviz rezervlerine yönelik endişeler olduğunu dile getiren JCR, ayrıca tasarrufları artırma ve enerji konusunda dışa bağımlılığı azaltma konusunda alınması gereken çok uzun bir yol olduğunu vurguladı.
Bununla birlikte önceden alınmış olan politika kararları sayesinde makroekonomik göstergeler alanında önemli gelişmeler sağlandığı belirtildi ve Avrupa Borç krizinin çözüme doğru yaklaşması sayesinde Türkiye'nin döviz likiditesi risklerinin de azaldığı belirtildi.
Bu gelişmeler ışığında Türkiye'nin uzun vadeli notunun BB seviyesinden BBB- seviyesine çıkarıldığı ve notun görünümünün durağan olarak belirlendiği dile getirildi.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)