BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaJaponya'yı borç krizi mi bekliyor?----

Japonya'yı borç krizi mi bekliyor?

Japonya'yı borç krizi mi bekliyor?
05 Şubat 2014 - 07:24 www.finansgundem.com

Wall Street'teki fon yöneticileri Japonya’nın yendeki değer kaybından kaynaklı bir borç krizi yaşayacağına işaret etti

Gelişen ülkelerdeki sıkıntılardan sonra Wall Street’ten Japonya için borç krizi uyarısı geldi. Chicago’da Kenai Capital Management adlı bir varlık şirketi yöneten Tres Knippa, Japonya’nın enflasyon yaratmak için yenin değerini düşürmesinin ülkede devlet tahvili kaynaklı bir krize neden olacağına dikkat çekti.

YENDEKİ DEĞER KAYBI ETKİLER

CNBC’ye konuşan Knippa, “Şimdi benim elimde Japon devlet tahvili var diyelim. Sen bana bu yen üzerinden kazanmak için veriyorsun. Sonra sen enflasyon yaratarak yenin değer kaybetmesine neden oluyorsun, ama bana da yenle ödeme yapacaksın. Tabii ki de elimde Japon tahvili tutmayacağım bu durumda” dedi.

POZİSYONLARINI KAPATACAKLAR

Knippa, yenin dolar karşısında değer kaybetmesi durumunda ellerinde Japon tahvili bulunduranların kazançları azaldığı için bu pozisyonlarından çıkacaklarını da söyledi.

KISA POZİYON TAVSİYESİ

Knippa, Japon devlet tahvillerine karşı kısa pozisyon alınması gerektiğini belirtti. Knippa, Japon yatırımcıların şu anda dünyayı gezerek kendi para birimleri dışında yatırım aracı aradığını söyledi.

DURGUN EKONOMİ

Wall Street’teki diğer bir fon yöneticisi Kyle Bass da Japonya’nın kısa vadede bir borç krizi içine gireceğini kaydetti. Fon yöneticisi borç krizinin ekonomide uzun süredir devam eden durgunluk ve git gide daha da yaşlanan nüfustan kaynaklanacağına işaret etti.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)