BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaBankacılıkJaponya'nın mevduat fazlası: 3 trilyon dolar !----

Japonya'nın mevduat fazlası: 3 trilyon dolar !

Japonya'nın mevduat fazlası: 3 trilyon dolar !
04 Haziran 2021 - 14:50 www.finansgundem.com

Japon bankacılık sisteminde mevduat fazlası 3 trilyon dolara ulaştı. Ülkenin en büyük bankası olan MUFG'nin CEO'su Hironori Kamezawa "Dürüst olmak gerekirse bu kadar parayı yönetmek büyük bir zorluk" dedi.

Koronavirüs salgını sebebiyle Japonya'da birçok kişi harcamalarında kesintiye giderken borçlarını da kapatmaya başladı. Bu sebeple bankalardaki mevduat fazlası mart sonu itibarıyla 3 trilyon dolara ulaştı.

Mevduat fazlası, bankalardaki toplam mevduat miktarından verilen toplam kredi miktarı çıkarılarak hesaplanıyor. Japonya Merkez Bankası verilerine göre mart ayında biten mali yılda Japonya'nın en büyük 3 bankasındaki toplam mevduatlarda 375 milyar dolarlık artış yaşandı.

ALTERNATİF YATIRIM ARAÇLARI PLANLANIYOR

MUFG CEO'su Hironori Kamezawa konuyla ilgili yaptığı açıklamada mevduatlardaki artışın müşterilerin bankaya güvenini gösterdiğini belirterek "Ancak dürüst olmak gerekirse bu parayı yönetmek büyük bir zorluk" ifadelerini kullandı.

MUFG'dan yapılan yazılı açıklamada ise bankanın ABD hisse ve emlak fonları gibi alternatif yatırım araçlarına yönelmeyi planladığı belirtildi.

Reel döviz kuru endeksi TÜFE bazlı geriledi

Faizler değişmezse TL değer kaybeder mi?

Gelişen ülkelerin döviz borcu düşüşte

 

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)