BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemJaponya'dan üç ülkeye daha karantina kararı----

Japonya'dan üç ülkeye daha karantina kararı

Japonya'dan üç ülkeye daha karantina kararı
28 Kasım 2021 - 09:59 www.finansgundem.com

Japonya’da hükümet, Kovid-19'un Omicron mutasyonu nedeniyle zorunlu karantina tedbiri uygulanacak ülkeler listesine Mozambik, Malavi ve Zambiya'yı da ekledi.

Japonya'da hükümet, Güney Afrika'da ortaya çıkan ve daha bulaşıcı olduğu düşünülen Kovid-19'un Omicron mutasyonuna karşı sınır tedbirlerini artırdı.

Japonya Başbakanı Fumio Kishida, daha önce Botsvana, Esvatini, Lesoto, Namibya, Güney Afrika veya Zimbabve'den dönen yolculara yönelik uygulanma kararı alınan zorunlu karantina tedbirinin üç ülkeyi daha kapsayacak şekilde genişletildiğini duyurdu.

Bugün itibarıyla Mozambik, Malavi ve Zambiya'dan Japonya’ya gelen yolcuların da 10 gün süreyle hükümet tarafından belirlenen tesislerde gözetim altında tutulacağı belirtilirken, önlem kapsamında yolculara varıştan sonraki üçüncü, altıncı ve onuncu günde Kovid-19 testi uygulanacağı kaydedildi.

Omicron mutasyonu alarmı

Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) tarafından Omicron olarak adlandırılan Kovid-19'un yeni mutasyonu B.1.1.529 dünyayı alarma geçirmiş, birçok ülke daha bulaşıcı olduğu düşünülen mutasyonun görüldüğü bölgelerden gelen yolculara yönelik tedbirleri artırma kararı almıştı.

Son gelişme ile Japonya’nın Omicron varyantı nedeniyle zorunlu karantina uyguladığı ülkelerin sayısı 8'e yükselmiş oldu.

Omicron varyantı bir ülkeye daha sıçradı!

 

KKTC'den 7 ülkeye varyant kısıtlaması

 

Kuveyt' den 9 ülkeye seyahat yasağı

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)