BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemJaponya'dan nükleer hamlesi----

Japonya'dan nükleer hamlesi

Japonya'dan nükleer hamlesi
28 Kasım 2022 - 08:36 www.finansgundem.com

Japonya, eski nükleer santrallerin ömrünü uzatmayı planlıyor.

Japonya, enerji arzında süregelen sıkışıklığa bir çözüm olarak giderek artan bir şekilde atom gücüne odaklanırken bazı nükleer reaktörleri mevcut 60 yıllık sınırın ötesinde çalıştırmayı değerlendirecek.

Yetkililer, reaktörlerin çevrimdışı olduğu dönemleri, bazı tesislerin daha uzun süre çalışmasına izin verecek şekilde, kullanım ömürlerinde mevcut bir sınırdan hariç tutmak için bir plan üzerinde çalışıyor. Reaktörler, yıllar boyunca ülkenin nükleer gözlemcisinin denetim yapmasına izin vermek için veya yasal zorlukların bir sonucu olarak sık sık durduruluyor.

Teklif, 2011 yılında Fukushima'da en kötü nükleer felaketlerden birini yaşamasına rağmen, Japonya halkı ve hükümetinin nükleer enerji lehine dönmesiyle ortaya çıkıyor. İthalata bağımlı ülke, bu yıl Rusya'nın ekonomik krizinin bir sonucu olarak daha pahalı fosil yakıt fiyatlarıyla boğuşuyor.

Japonya hükümeti defalarca insanlardan daha az cihaz kullanarak veya ısıtmayı azaltarak elektrik tüketimini sınırlamaya yönelik adımlar atmalarını istedi.

Japonya, elektrik üretiminde nükleer santralleri yeniden aktifleştiriyor

 

Almanya'dan nükleer hamlesi

 

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)