BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaJaponya'dan iyi veri----

Japonya'dan iyi veri

Japonya'dan iyi veri
17 Mayıs 2013 - 06:47 www.finansgundem.com

Zayıf yen ve yükselen hisse fiyatlarının desteğiyle Japonya'da makina siparişleri Mart'ta 2005'ten bu yana en büyük artışını kaydetti

Japonya'da temel makina siparişleri Mart'ta yüzde 14.2 artışla beklentinin üzerinde büyüyerek, son 8 yılın en hızlı aylık artışını kaydetti ve zayıf yen ve artan hisse senedi fiyatlarının şirketlerin ekipman yatırımı kararlarında daha güvenli olduğunu gösterdi.
Öte yandan imalatçılar, önümüzdeki 6-9 aylık dönemdeki sermaye harcamalarının göstergesi olan makina siparişlerinin ikinci çeyrekte düşerek, Başbakan Shinzo Abe'nin teşvik önlemlerinin daha şirketleri harcamalarını artırmaya ikna etmesinin gerektiğinin sinyalini vermesini bekliyor.
Asya'nın en büyük 2. ekonomisinde çekirdek makina siparişleri Mart'ta yüzde 14.2 ile yüzde 2.8 oranındaki medyan tahminin ve Şubat'taki yüzde 4.2'lik sıçramanın üzerinde geldi.
 
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)