BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaJaponya'dan Fed uyarısı----

Japonya'dan Fed uyarısı

Japonya'dan Fed uyarısı
29 Ağustos 2013 - 07:24 www.finansgundem.com

Japonya Merkez Bankası politika kurulu üyesi Yoshihisa Morimoto, tahvil alımı kesintisinin gelişmekte olan piyasaları vuracağını söyledi

Japonya Merkez Bankası politika kurulu üyesi Yoshihisa Morimoto, FED'in tahvil alım miktarını önümüzdeki aylarda azaltacağı beklentilerinin etkisi ile gelişmekte olan piyasaların sermaye çıkışları ile karşı karşışya kalmaları sonrası, deniz aşırı ekonimilerin görünümü için görüşlerini hafif aşağı yönlü olarak değiştirdi.
Morimoto, "Gelişmekte olan ekonomilerde yavaş büyümenin etkisi ile denizaşırı ekonomilerde genel olarak toparlanmanın cansız olmasını bekliyorum" diye konuştu.
Global ekonomide toparlanmanın kırılgan olmaya devam ettiğini belirten Morimoto, ABD'nin varlık alımlarını azaltmasına bağlı olarak gelişmekte olan ekonomilerden hızlı sermaye çıkışlarının yaşanmasının finansal piyasalar ve reel ekonomiye etkisi konusunda büyük bir belirsizlik bulunduğunu belirterek, "ABD'nin varlık alımlarını azaltmasının gelişmekte olan ekonomilere etkilerini dikkat gösterilmeli" diye konuştu.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)