BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaJaponya'dan dövize müdahale hazırlığı----

Japonya'dan dövize müdahale hazırlığı

Japonya'dan dövize müdahale hazırlığı
15 Haziran 2023 - 09:22 www.finansgundem.com

ABD dolarının 145 yen seviyesine ulaşması halinde Japon hükümetinden müdahale gelmesi bekleniyor

Reuters tarafından yapılan bir ankete katılan ekonomistlerin yarıdan fazlası, Japon yeni'nin Amerikan doları karşısında 145 seviyesine kadar gerilemesi halinde Japonya hükümeti ve Japonya Merkez Bankası (BOJ) 'un müdahalede bulunacağını öngördüler.

Ankete katılanların %96'sı BOJ'un yarın yapacağı toplantıda politikasını korumasını beklerken, yaklaşık yarısı ise temmuz veya eylül ayında getiri eğrisi kontrolünde bir ince ayarla birlikte gevşemenin geri çekileceğini öngördüler.

Anketin sonuçlarına göre, 28 ekonomistin 15'i (%54), yenin Amerikan doları karşısında 145'nin altına düşmesi durumunda hükümet ve BOJ'un uyarı yayınlayacaklarını veya döviz piyasasına müdahale gibi adımlar atacaklarını belirttiler. 12 ekonomist ise bir müdahaleyi tetikleyecek seviyenin 150 yen olduğunu savundular.

S&P Global Market Intelligence'ın Baş Ekonomisti Harumi Taguchi, "Yerli firmaların zayıf-yen tolere edebilirliği, güçlü turist talebi sayesinde arttı, ancak keskin bir yen düşüşü, yumuşak dış talep nedeniyle zayıf yenin faydasının neredeyse görünmez hale gelmesi nedeniyle üreticileri zorlayabilir." şeklinde konuştu.

Analistler, yenin hızla değer kaybetmesi durumunda veya değer kaybının iç talebi uzatma ve hanehalkının satın alma gücünü sıkıştırma korkusu yaratması durumunda politika yapıcıların müdahalede bulunabileceğini belirtti.

Zayıf yenin BOJ politikasına etkisiyle ilgili ayrı bir soruda, dokuz ekonomist (%31), merkez bankasının kararlarının doların 145 yeni geçmesi halinde etkilenebileceğini belirtirken, 10 kişi BOJ kararlarının etkileneceği eşiği 15, 3 kişi 155 ve 2 kişi ise 160 ve üzeri olarak tahmin etti.

Japonya'nın döviz rezervleri azaldı

 

Japonya'da büyüme beklentileri aştı

 

Japonya'da üretici fiyatlarında artış yavaşladı

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)