BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemJaponya'daki lunaparklarda bağırmak yasaklandı----

Japonya'daki lunaparklarda bağırmak yasaklandı

Japonya'daki lunaparklarda bağırmak yasaklandı
09 Temmuz 2020 - 15:32 www.finansgundem.com

Japonya'da, korona virüs damlacıklarının havaya saçılmaması ve bu mikrodamlacıkların hava yoluyla bulaşmaması için lunaparklardaki hız trenlerinde bağırmak yasaklandı.

Japonya'da korana virüs salgınının daha fazla yayılmasını önlemek için lunaparklardaki hız trenlerinde (roller coaster) bağırmak yasaklandı. Amaç trenlerde hız tutkunlarının bağırma sırasında tükürük parçacıklarının havaya saçılmasını engellemek.

Sadece Japonya'da geçerli olan bu yasak yüzünden birçok kişi tepki olarak eğlence parklarının kapanmasını istedi.

Bağırma yasağının Çin ve Amerika Birleşik Devletleri'ndeki kısa süre içinde açılması beklenen eğlence parklarında uygulanması beklenmiyor.

Korona virüs havadan bulaşır mı?

Geçen hafta iki yüzden fazla bilim insanı Dünya Sağlık Örgütü'ne (DSÖ) çağrıda bulunarak korona virüsün havada da yayılabileceğini tasdik etmesini istedi.

Klinik Bulaşıcı Hastalıklar dergisinde yayınlanan bir mektupta Avustralyalı ve Amerikan iki bilim insanı çalışmaların şüpheye yer bırakmayacak şekilde nefes verirken, konuşurken ve öksürüldüğünde havaya saçılan mikrodamlacıkların havada asılı kalmaya yetecek kadar küçük olabildiğini gösterdiğini vurguladı.

 
 
 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)