BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaJaponya'da yukarı yönlü revize----

Japonya'da yukarı yönlü revize

Japonya'da yukarı yönlü revize
10 Haziran 2013 - 07:28 www.finansgundem.com

Japonya ilk çeyrek gayrisafi yurtiçi hasıla verisini yukarı yönlü revize ederek, yüzde 3.5'ten yüzde 4.1'e yükseltti

Japon ekonomisi ilk çeyrekte ilk tahminlerin üzerinde büyüyerek, Başbakan Shinzo Abe'nin deflasyonu aşma kampanyasına duyulan güvene destek oldu.
Tokyo'daki Bakanlar Kurulu gayrisafi yurtiçi hasıla verisini yüzde 3.5'ten yüzde 4.1'e yukarı revize etti. Fiyat etkisinden arındırılmamış nominal GSYH, önceki 3 aydan yüzde 0.6 artarak, ekonomiyi 1997'dekinden yüzde 7 küçük olduğuna işaret etti.
Hükümetin, parasal ve maliye teşviklerine ek olarak Abe'nin "3. oku" için de harekete geçmesiyle hisseler yükselerek, Abe'nin çabalarına destek verdi. Japonya Merkez Bankası'ndaki politika yapıcılar bugün ve yarın toplanırken, yetkililerin hamleleri, BOJ Başkanı Haruhiko Kuroda'nın Nisan'daki öngörülmedik parasal genişleme hamlesinin ardından artan hamleleri önleme vaadinden ötürü sınırlanabilir.
Fujitsu Research Institute'ün ekonomistlerinden Martin Schulz, "Bu, Abe'nin bu yılki temel yapısal değişiklikler için ihtiyacı olan şey" yorumunda bulunarak, önümüzdeki yılki tüketim vergisi artışıyla birlikte, ekonominin, Temmuz'daki seçimlerden sonra yönetime büyüme ajandasına eğilme imkanı tanıyacak durumda olduğunu belirtti.
 
ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)