BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaJaponya'da yeni hükümet sıkıntıda----

Japonya'da yeni hükümet sıkıntıda

Japonya'da yeni hükümet sıkıntıda
28 Ocak 2013 - 06:38 www.finansgundem.com

Japonya Ekonomi Bakanı Amari, yen eleştirilerini geri püskürtmeye çalışarak, kuru piyasanın belirlediğini söyledi

Japonya'nın yeni hükümetini Yen'i zayıflatmaya çalışmadığını savunan Japonya Ekonomi bakanı Akari Amari, ülkesinin küresel standartlardan sapmadığını belirtti. Davos'taki Dünya Ekonomik Forumu'nda konuşan ve Japonya'nın yalnızca deflasyonu aşmaya çalıştığını dile getiren Amari, döviz kurununun piyasalarca belirlenmesinin gerektiğini, Japonya'nın da yalnızca ekonomi politikaları uyguladığını dile getirdi.
Amari, Alman ve Kanadalı politika yapıcıların da "kur savaşları" uyarısında bulunan liderler arasına katıldığı haftanın sonunda konuştu. Japonya Başbakanı Shinzo Abe'nin daha gevşek para politikası çabaları, yeni dolar karşısında Haziran 2010'dan bu yana en düşük seviyesine geriletti.
Japonya'nın bu stratejisi, Abe'nin ihracatı desteklemek için yeni zayıflatmaya çalıştığı eleştirilerine neden olarak, G-20 ekonomilerinden "rekabetçi devalüasyon" karşıtı açıklamaları beraberinde getirdi.
Abe yönetiminin önceliğinin yendeki değerlenmenin de bir miktar etkisi olduğu 20 yıldır devam eden deflasyondan çıkmaya ve ekonomiyi canlandırmaya çalıştığını belirten Amari, "Birçok ülke Japonya'nın yeni önlemlerini destekliyor. Yanlış anlaşılmalar da giderildi" dedi.
 
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)