BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemJaponya'da stagflasyon beklenmiyor----

Japonya'da stagflasyon beklenmiyor

Japonya'da stagflasyon beklenmiyor
09 Mart 2022 - 10:15 www.finansgundem.com

Japonya'da yetkililer ekonominin stagflasyona benzer bir durum yaşamayacağını belirtti.

Japonya Merkez Bankası'nın parasal işler departmanı başkanı Seiichi Shimizu, Japonya'nın stagflasyona düşmeyeceğini savundu.

Yüksek enflasyon ve resesyonun bir arada olduğu durumu ifade eden stagflasyon, Rusya'nın Ukrayna'ya saldırısı sonrası hızla yükselen enerji ve emtia fiyatlarının etkisiyle küresel ekonomi için en büyük tehlike olarak ifade edilmeye başlandı.

"Japon ekonomisinin toparlanmasını bekliyoruz"

Shimizu, Parlamentoda yaptığı değerlendirmede, "Ukrayna krizinin enerji ve emtia fiyatlarında tetiklediği keskin artış, firaların maliyetleri hane halklarına yansıtmmaları ile net bir şekilde hızlanacak. Ancak Japonya'nın stagflasyona benzer bir durum ile karşı karşıya kalmasını beklemiyoruz. Koronavirüs salgınının hizmet tüketimine vurduğu darbe hafifledikçe Japon ekonomisinin toparlanmasını bekliyoruz" diye konuştu.

Shimizu, artan emtia ve tahıl maiyetlerinin kısa vadede enerji ve gıda fiyatlarını yukarı iteceğini ve uzun vadede hane halklının gelirlerini ve şirketlerin karlarını düşürme yolu ile ekonomiye zarar vereceğini de belirtti.

Çin'de enflasyon beklentilerle paralel

 

Yeni Zelanda'da ANZ endeksinde artış

 

Avustralya'da tüketici güveni büyük düşüş yaşadı

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)