BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemJaponya'da Lambda varyantı alarmı----

Japonya'da Lambda varyantı alarmı

Japonya'da Lambda varyantı alarmı
17 Ağustos 2021 - 08:25 www.finansgundem.com

Japonya'da ilk kez tespit edilen korona virüsün Lambda varyantı vakasının, 2020 Tokyo Olimpiyat Oyunları ile bağlantılı olduğu ortaya çıktı.

Kyodo ajansının hükümet kaynaklarına dayandırdığı haberine göre, ülkedeki korona virüsün Lambda varyantı vakasının izi araştırıldı. Araştırmalara göre daha önce Peru'ya seyahat eden bir kadının, 20 Temmuz'da Tokyo'daki Haneda Havalimanı'na indiği tespit edildi.

Tokyo 2020 Oyunları akreditasyon kartına sahip 30 yaşlarındaki kadının havalimanındaki testi pozitif sonuçlandı. Salgın Hastalıkları Ulusal Enstitüsü (NIID) vaka izi araştırması sonrası kadının, korona virüsün Lambda varyantına yakalandığını belirledi. NIID bu vakanın, ülkedeki ilk Lambda varyantı vakası olduğunu bildirdi.

Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) ilk olarak Peru'da görüldüğünü duyurduğu varyantı, Haziran'da "izlenmesi gereken varyant" olarak kategorize etmişti. Laboratuvar çalışmaları, Lambda varyantının aşıların ürettiği antikorlara dirençli olduğunu ortaya koymuştu.

Lambda varyantı bir ülkede daha görüldü

DSÖ'den Lambda varyantı açıklaması: 30'dan fazla ülkede görüldü

Delta, Lambda derken şimdi de 'Kappa' varyantı! İşte belirtileri...

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)