BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemJaponya'da ilk yurt içi kaynaklı Omikron vakaları----

Japonya'da ilk yurt içi kaynaklı Omikron vakaları

Japonya'da ilk yurt içi kaynaklı Omikron vakaları
23 Aralık 2021 - 09:18 www.finansgundem.com

Japonya'da korona virüsün Omikron varyantının ilk yurt içi kaynaklı vakaları, Osaka kentinde tespit edildi.

Osaka Valisi Yoşimura Hirofumi, düzenlediği basın toplantısında, ülke dışına seyahat geçmişi bulunmayan aynı aileden 3 kişide Omikron varyantının saptandığını söyledi. Vakaları "ülke içinde ilk" olarak niteleyen Vali Yoşimura, vaka izlerine yönelik yeterli bilginin bulunmadığını kaydetti. Yoşimura, "yeni türün başka noktalarda da ortaya çıkabilme ihtimaline karşı" Ocak 2022 sonuna kadar eyalet içi salgın önlemlerinin artırılacağını söyledi.

Virüse yakalananlardan, yetişkin 2 kişinin halihazırda 2 doz aşılı olduğu, 10 yaş altı çocuğun ise semptom göstermesi sonrası hastanede tedavi altına alındığı bildirildi.

Eyalette saptanan Omikron vakalarına yönelik, "ilk yurt içi kaynaklı yayılım" ifadesini kullanan Sağlık Bakanı Goto Hiroyuki, hükümetin tüm tedbirleri alacağını kaydetti. Goto, bu vakaların, Omikron varyantına ait yeni vakaların "ülke geneli yayılım gösterdiğine yönelik henüz kanıt teşkil etmeyeceğini" sözlerine ekledi.

Hükümete bağlı Kovid-19 Danışman Heyeti Üyesi Wakita Takaji, duruma ilişkin "Diğer ülkeler gibi Japonya da yeni türün vaka patlamasını her an yaşayabilir" dedi.

Japonya’da Kovid-19 vaka sayısı 1 milyon 730 bin 983'e, virüse bağlı can kaybı sayısı 18 bin 396'ya yükseldi. Ülke genelinde, 26 kişi yoğun bakım servislerinde Kovid-19 tedavisi görüyor.

Japonya, Omikron'a karşı sınır önlemlerini sürdürecek

 

Japonya'da Omikron varyantında vaka sayısı 82

 

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)