BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemJaponya, Omikron'a karşı sınır önlemlerini sürdürecek----

Japonya, Omikron'a karşı sınır önlemlerini sürdürecek

Japonya, Omikron'a karşı sınır önlemlerini sürdürecek
22 Aralık 2021 - 08:26 www.finansgundem.com

Japonya, korona virüsün Omikron varyantına karşı "halihazırda uygulanan sınır önlemlerini şimdilik sürdüreceğini" bildirdi.

Başbakan Kişida Fumio, düzenlediği basın toplantısında, ülkesinin Kovid-19 ile mücadele, diplomasi politikaları ile Pekin 2022 Oyunlarına yönelik yaklaşımına değindi. Ülkesinde Omikron varyantına dair "toplumsal yayılma" saptanmadığını kaydeden Kişida, buna rağmen aşı ve Kovid-19 ilaçlarıyla "hazırlıkların güçlendirileceğini" söyledi.

Yeni varyanta karşı "önleyici tedbirlerin" altını çizen Kişida, halihazırda uygulanan ve bu ay sonu kaldırılması planlanan sınır kontrol önlemlerinin süresini uzatacaklarını açıkladı. "Omikron varyantının bulaşıcılığı ve ciddiyetine yönelik bilimsel değerlendirmeler nihayete ermedi" diyen Kişida, sınır önlemlerinin sona erebileceği bir tarih tahmininde bulunmadı.

Biden ile görüşme

Salgın nedeniyle "yüz yüze diplomasi" fırsatlarının azaldığını kaydeden Kişida, ABD Başkanı Joe Biden ile yakın zamanda görüşmek istediğini söyledi. Kişida, "(Biden ile) Bireysel olarak görüşmek, ortak sorunlarda görüş alışverişinde bulunmak ve kişisel güven ilişkisi kurmak oldukça önemli" ifadelerini kullandı.

Denge yaklaşımı

G7 partnerleri ABD ve İngiltere'nin Pekin 2022 Kış Olimpiyatlarına diplomatik boykot uygulamasına Japonya'nın yaklaşımının sorulması üzerine Kişida, "ulusal menfaatler" doğrultusunda ve "çeşitli unsurları tartarak" karar vereceklerini belirterek "Evrensel değerler noktasında Çin'e söylenmesi gerekeni söyleriz" dedi.

Japonya hükümetinin, söz konusu kararda, güvenlik müttefiki ABD ile en büyük ticari partneri ve komşusu Çin ile ilişkilerde "denge gözetebileceği" kaydediliyor.

Japonya'da Omikron varyantında vaka sayısı 82

 

Japonya'nın, ABD askerleri için "ev sahibi ülke desteği" artırıldı

 

Japonya'dan Afganistan'a 100 milyon dolarlık yardım

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)