BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemJaponya'da 'hediye' soruşturması: Sekreter istifa etti----

Japonya'da 'hediye' soruşturması: Sekreter istifa etti

Japonya'da 'hediye' soruşturması: Sekreter istifa etti
01 Mart 2021 - 08:44 www.finansgundem.com

Japonya'da Kabine Halkla İlişkiler Sekreteri Yamada Makiko, İçişleri ve İletişim Bakanlığı bünyesinde çalıştığı sırada Başbakan Suga Yoşihide'nin oğlunun çalıştığı bir uydu firmasında hediye kabul ettiğinin ortaya çıkması sonrası istifa etti.

Kamu yayıncısı NHK'nin haberine göre, haftalık yayımlanan ulusal bir dergide, Başbakan Suga'nın uydu yayın firması Tohokushinsha Film'in, Temmuz 2016 ile Aralık 2020 arasında bakanlık çalışanlarına hediye verdiği iddia edilmişti.

Açılan iç soruşturmada, o dönem bakanlık bünyesinde çalışan Kabine Halkla İlişkiler Sekreteri Yamada, söz konusu bürokratlarla beraber lüks restoranlarda ağırlandığı ve hediyeler kabul ettiğinin ortaya çıkması sonrası istifa etti.
'Halkın kamu hizmetine inancına zarar verdiği için pişman olduğunu' kaydeden Yamada'nın istifası kabine ofisince kabul edildi.

Çeşitli hediyeleri kabul eden 11 bakanlık bürokratı, farklı zamanlarda ulusal kamu hizmeti etik yasasını ihlal etmesiyle, farklı düzeylerde cezaya çarptırılmıştı.

New York Valisi'ne ikinci kez taciz suçlaması

 

Trump Florida'da açıkladı! Yeni parti kuracak mı

 

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)