BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaJaponya'da bilançolar toparlanıyor----

Japonya'da bilançolar toparlanıyor

Japonya'da bilançolar toparlanıyor
30 Mayıs 2013 - 08:34 www.finansgundem.com

BOJ Başkanı Kuroda: Bankaların bilançoları toparlanıyor

Japonya Merkez Bankası Başkanı Haruhiko Kuroda bugün yaptığı açıklamada Japon bankalarının sermayelerini son yıllarda daha güçlü hale getirdiklerini ve bu nedenle faiz oranlarında yaşancak artışlarla daha kolay mücadele edebileceklerini söyledi.
Benzer açıklamalar Maliye Bakanı Taro Aso'dan da geldi Bakan, "Faiz oranlarındaki bir puanlık artış Japon bankalarının sermaye yapılarını zedelemez" ifadelerini kullandı.
Japon devlet tahvili faizlerinde aşağı yönlü baskı sürecek
Japonya Merkez Bankası Başkanı Haruhiko Kuroda bugün yaptığı açıklamada BOJ'un tahvil alım operasyonlarına devam edeceğini ve bu nedenle tahvillerin faizlerindeki düşüş eğiliminin de süreceğini dile getirdi.
Kuroda parlamento'nun finansal işlemler komitesinde yaptığı açıklamada "Boj'un gevşpeme adımları tahvillerin faizlerinde aşağı yönlü bir baskı oluşturdu. Tahvil alımları sürecek ve
bu nedenle faizler üzerindeki etki de artacak" dedi.
Kuroda ayrıca uzun dönem faiz oranlarının ekonomik faaliyetlerin ve fiyatların görünümünü yansıttığını ve bir de risk primi içerdiğini belirterek, Boj'un gevşeme adımlarının bu risk primini azaltıcı yönde etki yaptığını dile getirdi.
 
ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)