BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaJaponya yine küçüldü----

Japonya yine küçüldü

Japonya yine küçüldü
14 Şubat 2013 - 06:41 www.finansgundem.com

Japon ekonomisi 4. çeyrekte de beklentilerin aksine daraldı

Dünyanın en büyük 3. ekonomisi Japonya dördüncü çeyrekte azalan ihracat ve şirket yatırımlarındaki düşüşün tüketimdeki artışı gölgelemesinden ötürü beklenmedik şekilde daraldı. Japonya'nın daralmasının devam etmesi, başbakan Shinzo Abe'nin deflasyonu sonlandırmak için daha fazla teşvik baskısını haklı çıkardı.
Japonya'daki Bakanlar Kurulu Ofisi'nin verilerine göre ülkenin gayrisafi yurtiçi hasılası dördünceü çeyrekte yıllık bazda yüzde 0.4 küçüldü. Bloomberg anketine katılan 32 ekonomist, üçüncü çeyrekte yüzde 3.8 daralmış olan Japon ekonomisinin 2012'nin son çeyreğinde yüzde 0.4 büyümesini bekliyordu. Japonya'nın nominal GSYH'si de yüzde 0.4 daralma kaydetti.
Japonya'nın üç çeyrektir devam eden resesyonu, zayıf yen ve hisselerdeki kazançların sağladığı yardımın henüz ekonomiye yansımadığına işaret ediyor. Abe'nin bugün mali teşvik paketini Parlamento'nun alt kanadında oylanacak. Japonya Merkez Bankası ise politikasını aynı bırakarak, ekonomik görünümünü yükseltti.
Bu rakamların Abe öncesi büyüme verileri olduğuna dikkat çeken Japan Macro Advisors'ın başekonomisti Takuji Okubo, Abe'nin 4. çeyreğin yalnızca son haftasında başbakanlık yaptığını hatırlatarak, bu yıl ihracat öncülüğünde büyümede büyük bir toparlanma görüleceğini söyledi.
Shirakawa'nın yerine gelebilecek isimler arasında adı geçen eski BoJ Başkan Yardımcısı Kazumasa Iwata'nın yenin, dolar karşısında 90-100 seviyelerinde seyretmesinin dengeye işaret edeceğini söylemesinin ardından yen 2 gündür devam eden yükselişini sonlandırdı. Yen, dolar karşısında yüzde 0.1 değer kaybederek 93.47 düzeyine gerilerken Nikkei 225 Endeksi de yüzde 0.8 yukarıda seyrediyor.
 
ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)