BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaJaponya: Yen'deki dalgalanma 'spekülatif' ----

Japonya: Yen'deki dalgalanma 'spekülatif'

Japonya: Yen'deki dalgalanma 'spekülatif'
25 Mart 2024 - 06:57 www.finansgundem.com

Yen'in mevcut zayıflığının temel göstergeleri yansıtmadığını belirten Japonya'nın kur hareketlerinden sorumlu bürokratı Kanda, kurdaki dalgalanmaların spekülatif olduğunu söyledi.

Uluslararası ilişkilerden sorumlu Maliye Bakan Yardımcısı olan Masato Kanda, "Para birimlerine baktığımızda, dolar/yen sadece son iki hafta içinde %4'lük büyük dalgalanmalar yaşadı. Bu düşüş temel ilkeleri yansıtmıyor ve bu konuda garip bir şeyler hissediyorum" dedi.

Kanda son yen hareketlerini "spekülatif" olarak nitelendirdi. Herhangi bir tedbiri göz ardı etmeyeceğini ancak para biriminin, ithalat maliyetlerini artırarak insanların geçim kaynaklarına darbe vurabilecek hareketine uygun şekilde karşılık vermeye hazır olduğunu söyledi.

Yendeki zayıflığın ekonomi üzerinde olumsuz bir etkisi olduğunu da sözlerine ekleyen Bakan, savunma hatları sorulduğunda aklında belirli bir döviz seviyesi olmadığını söyledi. Döviz hareketlerini aciliyet duygusuyla yakından izlediğini vurguladı.

Japonya'da kura müdahale tartışmaları gündemde

 

Dolar kuru iddialarını yalanlama

 

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)