BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaJaponya'da kura müdahale tartışmaları gündemde----

Japonya'da kura müdahale tartışmaları gündemde

Japonya'da kura müdahale tartışmaları gündemde
22 Mart 2024 - 07:00 www.finansgundem.com

Japonya'da yendeki zayıflığı durdurmak için Maliye Bakanı Shunichi Suzuki de dahil yetkililerin kura müdahale tartışmaları gündemde.

Japonya Maliye Bakanı Shunichi Suzuki, yendeki zayıflığı durdurmak için yetkililerin döviz piyasasına müdahalede bulunma olasılığı sorulduğunda, döviz müdahale olasılığı hakkında yorum yapmanın zor olduğunu söyledi.

Suzuki bu yorumu, Japonya Merkez Bankası'nın bu yılın ilerleyen dönemlerinde faiz artırımına gideceği beklentileri ve Japon hükümet yetkililerinin çene çalma çabalarından destek bulan yenin dolar karşısında istikrar kazanması üzerine yaptı.

Dolar, Japon para biriminin Asya ticaretinde yükselmesi ve bu haftaki BOJ politika değişikliğinin ardından ağır kayıplarının bir kısmını tersine çevirmesinin ardından yen karşısında %0,28 artışla 151,655 seviyesine yükseldi. Şu sıralarda 151,52'den işlemk görüyor.

Kabine toplantısının ardından gazetecilere açıklama yapan Suzuki, para birimlerinin temelleri yansıtacak şekilde istikrarlı hareket etmesinin önemli olduğunu ve yetkililerin bu hareketleri "yüksek bir aciliyet duygusuyla" yakından izlediğini söyledi.

Suzuki, "Döviz piyasası hakkında yorum yapmayacağımı söylediğim gibi, yorum yapması en zor olan döviz müdahalesi olasılığı hakkında yorum yapmaktan kaçınacağım" dedi.

Japonya'nın özel sektör faaliyetlerinde hızlı büyüme gerçekleşti

 

Japonya’daki volkan sualtından yüzeye duman püskürtmeye başladı

 

Dünyada negatif faiz dönemi Japonya ile sonlandı

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)