BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaJaponya, yen satışlarına karşı uyardı----

Japonya, yen satışlarına karşı uyardı

Japonya, yen satışlarına karşı uyardı
12 Ekim 2022 - 08:22 www.finansgundem.com

Japon para politikası belirleyicileri dolar yen karşısında 24 yılın yeni zirvesine yükselirken, yatırımcıların Japon para birimini satmasına karşı uyarılarını sürdürdü ve ikinci tur müdahale spekülasyonlarını artırdı.

ABD para birimi, Asya mali krizi sırasında Ağustos 1998'den bu yana görülmeyen bir seviye olan 146.35 yene yükseldi ve Japon yetkililerin yen aşırı zayıflamasını durdurmak için geçen ay müdahalesini tetikleyen seviyelerin üzerine çıktı.

Traderların ABD enflasyon verilerine ve gelecekteki ABD faiz artırımları üzerindeki etkilerine hazırlıklı olmaları nedeniyle, yen dolar karşısında 146.30 seviyesinde işlem görüyordu.

Kabine Baş Sekreteri Hirokazu Matsuno, "Aciliyet duygusuyla döviz hareketlerini yakından izliyoruz ve aşırı hareketler konusunda uygun adımları atmaya hazırız." dedi.

Açıklama, Maliye Bakanı Shunichi Suzuki'nin Jiji Press tarafından ülkenin duruşunda hiçbir değişiklik olmadığını ve gerekirse döviz piyasasında gerekli adımları atacağını söylemesinin ardından yapıldı.

Fitch, Japonya'nın kredi notunu teyit etti

 

Japonya'dan tahvil hamlesi

 

Japonya'da yeni ekonomik teşvik paketi hazırlığı

 

Japonya'da tüketici güveni geriledi

 

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)