BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaMakro EkonomiJaponya'dan tahvil hamlesi----

Japonya'dan tahvil hamlesi

Japonya'dan tahvil hamlesi
30 Eylül 2022 - 09:43 www.finansgundem.com

Son dönemlerdeki tahvil piyasalarında yaşanan hareketlilik Japonya Merkez Bankası'nı (BoJ) harekete geçirdi. BoJ'un düzenli tahvil alım miktarını daha da artırması bekleniyor.

Küresel tahvil piyasalarındaki hareketlilik geçtiğimiz günlerde artmaya başlamış ve tahvil faizleri rekor seviyelere ulaşmıştı.

Piyasalarda yaşanan bu dalgalanma sonrası BoJ harekete geçti ve tahvil faizlerindeki yukarı yönlü baskıyı azaltmak için düzenli varlık alımlarını artırdı.

Banka 5-10 yıl vadeli Japon devlet tahvili alımlarını 500 milyar yenden 550 milyar yene (3,8 milyar dolar) yükseltti. 3-5 yıl ve 10-25 yıl vadeli tahvil alımlarını ise değiştirmedi.

Parasal sıkılaşmanın küresel büyümeyi vuracağı endişeleriyle Asyalı diğer ülkeler gibi Japonya da attığı adımları hızlandırıyor. Japonya özelinde Japonya Merkez Bankası’nın diğer ülkelerle tahvil farkını daraltmak için ultra gevşek para politikası duruşunu değiştirebileceği beklentisi tahvillerde baskıya neden oluyor.

Bankanın tahvil alımlarını hızlandırması, Ekim-Aralık dönemi için alımların da artırılabileceği beklentilerini yükseltti.

BoJ, 10-25 yıl vadeli tahvillerde Ekim-Aralık döneminde Temmuz-Eylül dönemine göre neredeyse 2 kat artışla 250 milyar yen tutarında alım yapacak. Temmuz-Eylül döneminde 123 milyar yen tutarında tahvil almıştı.

10 yıllık tahvil getirisi bu hafta başında yüzde 0,25 ile bankanın belirlediği seviyenin üst limitine yükselmişti.

BoE Başkan Yardımcısı'ndan tahvil alımına dair açıklama

 

ABD 10 yıllık tahvil getirileri yüzde 4'ü aştı

 

Japon tahvillerinde getiri BoJ'un belirlediği tavana ulaştı

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)