BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaBankacılıkJaponya Merkez Bankası'ndan negatif faiz uyarısı----

Japonya Merkez Bankası'ndan negatif faiz uyarısı

Japonya Merkez Bankası'ndan negatif faiz uyarısı
29 Ağustos 2019 - 08:09 www.finansgundem.com

BOJ Yönetim Kurulu Üyesi Suzuki, banka mevduatlarındaki negatif faizin ekonomiye zarar verebileceği uyarısında bulundu

Japonya Merkez Bankası (BOJ) Yönetim Kurulu üyesi Hitoshi Suzuki, BOJ'un hali hazırdaki devasa teşvik programını daha da büyütmesi halinde ortaya çıkacak potansiyel tehlikele işaret etti. 

Borçlanma maliyetlerinde düşüşün iyi şeyler yapmaktan çok zarar verici de olabileceğine ifade eden Suzuki, finansal kuruluşların yaşadıkları sıkıntıyı harçlar uygulayarak henahalkı mevduatlarına yansıtabileceklerini belirtti.

Kumamoto kentinde iş dünyası temsilcileri ile bir araya gelen Suzuki, "Eğer banka mevduat oranları etkin şekilde negatife döner ise, bu tüketici güvenini zayıflatarak ekonomiye zarar verebilir" diye konuştu.

Suzuki ayrıca, aşırı düşük faiz oranlarının finansal kuruluşların kredi verme cezaretlerini azaltabileceğini ve parasal gevşemenin etkisinin azalmasına yol açabileceğini de vurguladı.

"Finansal sistem bir kere istikrarsızlaştığında, fiyat istikrarını başarmak çok daha zorlu hale gelir" diye konuşan Suziki, BOJ'un para politikasını yönlendirirken Japon bankacılık sisteminin sağlığına daha fazla dikkat göstermesi gerektiğini belirtti.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)