BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaBankacılıkJaponya Merkez Bankası'ndan ek teşvik geliyor----

Japonya Merkez Bankası'ndan ek teşvik geliyor

Japonya Merkez Bankası'ndan ek teşvik geliyor
12 Mart 2020 - 13:28 www.finansgundem.com

Japonya Merkez Bankası gelecek hafta ek teşvik adımı atabilir

Japonya Merkez Bankası'nın (BoJ) koronavirüs salgınının etkisini sınırlamak ve volatil piyasalara güvence vermek için gelecek hafta büyük bir ihtimalle teşvikleri güçlendireceği belirtildi.

Bloomberg News'ın kaynaklara dayandırdığı haberine göre merkez bankası Borsa yatırım fonu (ETF) gibi varlık alımları tarafından daha güçlü bir duruş benimseyebilir. Kaynaklara göre BoJ'un 6 trilyon yenlik ETF alım hedefi belirsizliğini koruyor ve söz konusu miktar toplantı zamanındaki piyasa koşullarına bağlı olacak.

BoJ, virüsün etkisiyle mücadele eden şirketlere destek sağlamak için kredi programı da içeren bir tedbir seti açıklayabilir. Kaynaklardan bazılarına göre banka, şirket tahvili alımlarında da değişikliğe gidebilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • db12 Mart 2020 15:37

    Japonya artık para basarak kurtaramayacağını anlamalı ve bir başka gerçek de sermaye piyasaları ve dolayısıyla da kapitalist sistem bitmekte hatta bitmiş durumda sadece anlamak istemeyen sermaye babaları bitmemiş gibi davranmayı kendi çıkarları için tercih etmekte ve alt tabakadaki tüm inaanlara da bu fikri dayatmaktadır...